Fisker forbereder mulig konkurs

Skal man tro de mange rygter, så forbereder elbilfirmaet Fisker Inc., med danske Henrik Fisker i front, sig på en mulig konkurs.

en fisker ocean i fart
Det kan snart være slut for elbilsproducenten Fisker (Foto: Fisker/PR)

Det er ikke længe siden, at Wall Street Journal skrev, at Fisker Inc. advarede om de var ved at løbe tør for penge, så de søgte efter investorer og en ny producentpartner i USA.

Dette er umiddelbart ikke lykkedes.

Nu ser det ud til, at der er nyt i sagen. Selskabet skulle angiveligt have hyret rådgivere fra konsulenthuset FTI Consulting og advokatfirmaet David Polk, der skal hjælpe med en mulig konkursbegæring, skriver Wall Street Journal, ifølge Avisen.dk.

LÆS MERE: Skoda på vej med ny elbil-model

Danske Henrik Fisker stiftede elbilsfirmaet i 2016 og i 2020 gik det på børsen i USA. I starten gik det også godt, da de i 2021 havde en markedsværdi på 7,9 milliarder dollars, men siden er det gået ned ad bakke.

I februar 2024 offentliggjorde Fisker salgstallene for 2023, hvor det fremgik, at de havde solgt for 273 millioner dollars, men havde en gæld på mere end én milliard dollars.

Det skal også nævnes, at Fisker har haft store problemer med deres Ocean, som blev annonceret i 2019, men hvor Fisker først leverede de første biler i maj 2023. Der har efterfølgende været meget kritik, da særligt softwaren har haft store mangler. En rettelse skulle dog have løst det. Men måske det er for sent?

LÆS MERE: Told på kinesiske elbiler kan komme med tilbagevirkende kraft

Vi må vente og se om Fisker klarer den eller det ender med de går konkurs.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Henrik Fisker har tidligere været konsulentdesigner for Tesla tilbage i 2007, men det endte med dårlig stemning mellem ham og Elon Musk, der i øvrigt sagsøgte Henrik Fisker i 2008. Elon Musk mente, at danskeren havde stjålet Teslas teknologidesign, men Fisker fik medhold i sagen.

Læs også:
Skal, skal ikke: Er prisfesten på elbiler stoppet?

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram