Teknologiforståelse skal på skoleskemaet

En ny digitaliseringsstrategi bringer teknologiforståelse på skoleskemaet.

Skole
Børn skal have bedre forståelse for teknologien (Foto: Tho-Ge)

En ny politisk aftale om en dansk digitaliseringsstrategi er klar med 29 initiativer.

Aftalen er indgået af digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) og samtlige af folketingets partier torsdag (den 8. februar 2024). Det oplyses i en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen.

OPDATERING: Nu kommer teknologi på skoleskemaet

-”Med Danmarks nye digitaliseringsstrategi investerer vi i en fremtid, hvor det digitale er en naturlig del af vores samfund. Det stiller krav til vores viden om det digitales betydning for vores hverdag, og hvordan vi bedst udnytter teknologierne til vores fordel,” udtaler Marie Bjerre i en pressemeddelelse fra sit ministeriet.

LÆS MERE: Mobilfrie skoler: Nu leger børnene igen

Der afsættes 740 millioner kroner til strategien frem til 2027. Og det er det nye fag ”teknologiforståelse”, som skal på skoleskemaet, som tager den største del af kagen. Her afsættes nemlig 160 millioner kroner til dette.

Hvordan teknologiforståelsen kommer på skoleskemaet, er uvist.

Altså om det er et reelt fag eller indgår i eksisterende fag. Det skal endeligt besluttes i en kommende aftale om en reform af folkeskolen. Desværre er der lagt op til, at det måske ikke bliver obligatorisk, men derimod et valgfag.

Kunstig intelligens får også afsat 61 millioner kroner, så der kan blive igangsat en ”strategisk indsats” for dette.

LÆS MERE: Danske skoler skal være mobilfrie

Mere til historien

Tidligere denne uge kom det frem, at der er nye anbefalinger til skolerne. Her er ønsket, at de bliver “helt mobilfri”, men de enkelte skoler kan vælge, hvilke anbefalinger de vil gøre brug af.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram