Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Galaxy Watch6 Classic vil formentlig til efteråret være udstyret med sensorer, som blandt andet kan afsløre søvnapnø. (Foto: Samsung)

Apple vil formentlig ikke være alene om, at præsentere mulighed for at opsnappe søvnapnø.

I november rapporterede Bloombergs Mark Gurman, at Apple arbejder med udviklingen af nye sensorer, der vil kunne opdage for højt blodtryk og søvnapnø.

Og netop søvnapnø er tilsyneladende en interessant faktor i kampen om andele på smartwatch-markedet.

Således skriver techmediet Engadget, at Samsung har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders (FDA) godkendelse af en søvnapnøfunktion i Galaxy Watch.

Samsung har allerede opnået godkendelsen i hjemlandet Sydkorea, men ifølge Engadget oplyser Samsung, at FDA’s godkendelse er den første godkendelse af sin art i USA.

200.000 danskere har søvnapnø

Når først godkendelsen er i hus i USA, er der også hul i gennem for de mange danskere, som plages af forstyrret søvn.

Således er der ifølge Sundhedsstyrelsen i omegnen af 10 til 15 procent danske mænd og 5 til 8 procent danske kvinder i alderen 40 til 60 år, som lider af obstruktiv søvnapnø.

Obstruktiv søvnapnø syndrom (OSAS) er en sygdom der skyldes, at de øvre luftveje falder helt eller delvis sammen under søvn i ti sekunder eller længere – i nogle tilfælde længere end et minut. Vejrtrækningen genvindes under en kortvarig opvågnen.

Ubehandlet søvnapnø kan i yderste konsekvens øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

I 2020 oplyste Poul Jennum, professor og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin, at der var omkring 200.000 danskere, der havde en ikke-diagnosticeret lidelse. Mens der kun er cirka 80.000 danskere der er diagnosticeret og i behandling.

Se testen af Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis min YouTube kanal

Kø ved lægehusene

Apple har endnu ikke været på banen med en godkendelse af deres apnø-sensorer, men der er store forventninger til mulighederne, som åbenlyst vil være en mindre revolution indenfor smartwatches.

Ifølge Engadget er det Samsungs plan, at tilføje søvnapnøovervågningsværktøjet til kompatible Galaxy Watches i tredje kvartal i år.

Således vil vi til efteråret formentlig se en tilstrømning af patienter til de danske lægehuse, når de første smartwatches hejser et flag om forstyrret søvn.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Der har længe været rygter om, at Samsung ville lancere en smart-ring. Læs om det her

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
OnePlus Pad Go og OnePlus Watch 2 er i handlen

Den nye tablet OnePlus Pad Go og nye variant af OnePlus Watch 2 er klar i handlen. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram