Sådan bliver årets robotplæneklippere

I 2024 sendes robotplæneklipperne i forskellige retninger – blandt andet med kunstig intelligens og GPS.

Stiga robotplæneklipper GPS
AI, ledninger eller gps? (Foto: Stiga/PR)

Segway, Ecoflow, Stiga. Sikre navne, når det kommer til robotplæneklippere. Men hvilken retning sætter de i 2024?

Det er der kommet nogle gode bud på i forbindelse med CES-messen i Las Vegas, USA.

Vores gode kolleger på tech-magasinet Tek.no har en mand på stedet, og meldingen derfra er, at sidste års store samtaleemne om GPS-styring fortsætter i 2024.

Netop de GPS-styrede robotplæneklipper har vores robot-ekspert m.m John G. haft under behandling i 2023, og ifølge hans oplevelse i forbindelse med et par test, så er der kun tak fra haveejerne at sende de 20.000 kilometer op til satellitterne.

For det der med, at robotplæneklipperne tosser tilfældigt rundt, gør GPS-styringen kål på. Men læs den tredobbelte test “Her er den bedste GPS-styrede robotplæneklipper”, hvor John G. havde Stiga A1500, Ecoflow Blade og Segway Navimow H1500E kørende rundt på sine 430 kvadratmeter græsplæne.

AI, ledninger eller GPS?

Ifølge Tek.no fastholder Segway GPS-styringen, så haveejerne fortsat har mulighed for, at undgå nedgravning af en ledning i kanten af græsplænen.

Segway sender samtidig en storebror til Navimow H1500E på markedet. Den har fået modelnavnet Navimow H3000E og forventes klar til salg ultimo januar.

Men mens Segway fastholder GPS, så dropper Ecovacs satelitterne, og vil med Goat-serien i stedet bruge sensorer i kombination med AI til at udføre det samme job.

Meget tyder således på, at vi i nærmeste fremtid vil kunne se en skarp opdeling af mulighederne med robotplæneklipperne.

Opdelingen kan meget vel følge prisklasserne, som kan deles op i tre; de helt billige, som fortsat tosser rundt på en ledningsindhegnet plæne, melleklassen, som meget vel vil tage den fremadstormende kunstige intelligens til sig, og så de store brands, som fortsat vil arbejde med satellitforbindelserne.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Apropos kunstig intelligens, så åbnede Open AI tidligere på ugen GPT Store. Dermed er porten åben for et endnu højere tempo i brugen af kunstig intelligens. Læs mere om det her

Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Forårsklargøring af haven: Særligt én type hitter hos danskerne

Interessen for plæneklippere er stor hos danskere dette forår. Særligt én type er ekstra populær.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
OnePlus klar med Eraser AI på udvalgte modeller

OnePlus er klar med AI-funktionen Eraser AI på udvalgte modeller og teaser for flere AI funktioner kommer i år.

(mere…)
Kunstig intelligens overtager dele af kræftbehandlingen

Brugen af AI vil blive udbredt i højere grad inden for de næste par år, vurderes det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram