Så vildt var mobilforbruget på historisk dag

Det kunne tydeligt ses på mobilforbruget da dronning Margrethe abdicerede søndag den 14. januar 2024 og Danmark fik en konge.

Mobilantenne mast
Selvom mange brugte mobilerne samtidigt gik mobilnetværkene ikke ned (Foto: Michael Gaida)

Det er nok de færreste i Danmark, som ikke har hørt eller set, at Dronning Margrethe abdicerede søndag den 14. januar 2024 og Danmark nu fik kong Frederik X som regent.

Anonymiserede data fra mobilnetværkene viser, at der var omkring 300.000 mennesker samlet i det indre København for at tage afsked med Dronning Margrethe, samt byde det nye regentpar velkommen på tronen. Det viste tal fra teleselskabet 3.

LÆS MERE: Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

Det er ikke kun 3, der kunne se et enormt forbrug af data og anden mobilbrug på denne historiske dag.

Telia oplyser, at de kunne se, at der blev brugt fem gange så meget datatrafik, som på en normal søndag eftermiddag i området omkring Christiansborg Slotsplads. De mange mennesker har både kommunikeret, tjekket medier og måske også fulgt lidt livestreaming i ventetiden.

Tale-opkald lå fem gange højere end normalt, mens mængden af SMS’er var næsten 50 gange højere end normalt.

De mange mennesker har også ønsket at dele oplevelsen fra Christiansborg Slotsplads eller området omkring. Der var nemlig 14 gange mere upload end normalt, oplyser Telia.

Teleselskaberne fortæller også, at de havde forberedt sig på dagen, hvilket blandt andet inkluderede der var skruet en smule ned for hastigheden, som de enkelte telefoner kunne få til rådighed.

LÆS MERE: Danskerne vilde med live-streaming

Telia og Telenor oplyser, at deres nye 5G-netværk håndterede størstedelen af trafikken på Christiansborg Slotsplads uden nedbrud eller tegn på store problemer med at håndtere de massive datamængder. Med det menes, at det var 5G-teknologien, som håndterede mere trafik end 4G.

Mere til historien

Danskerne var vilde med at følge tronskiftet, som blev set af 3,1 millioner danskere. Det oplyser DR. DR Analyse fortæller, at DR nåede ud til 2,3 millioner seere, mens TV 2 nåede ud til lidt over 1,8 millioner seere. At der samlet så ikke vurderes at have været 4,1 millioner seere skyldes, at nogle har fulgt med på begge kanaler – så det reelle tal er altså vurderet til 3,1 millioner seere så man undgår dobbelttælling.

Læs også:
Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram