Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

Instagram icon
Instagram begrænser personer over 19 år fra at sende beskeder til teenagere og børn, der ikke følger dem. (Foto: Brett Jordan/Pexels)

Instagram indfører strammere regler for beskeder. Formålet er at forhindre uønsket kontakt mellem voksne og børn.

Reglerne forbyder således personer over 19 år at sende private beskeder til brugere under 19 år, som ikke er direkte følger af personen.

Denne begrænsning gælder uanset om den voksne og teenageren/barnet er forbundet gennem fælles venner eller andre grupper.

Reglerne går så vidt, at teenagere i visse lande automatisk vil få justeret deres standardindstillinger for direkte beskeder til “kun venner”.

Ændringen betyder, at de kun vil modtage beskeder fra brugere, de i øjeblikket følger eller er forbundet til, og ekskluderer andre teenagere og voksne, de ikke følger. Om lige netop den justering rammer danske brugere er endnu usikkert.

Større ansvar til forældre

Desuden vil teenagere, der bruger forældreopsyn på deres konti, kræve forældrenes godkendelse for at ændre deres indstillinger for direkte beskeder væk fra standardindstillingen “kun venner”.

Det tiltag giver ikke kun forældre større kontrol over deres børns interaktioner, men giver dem også et større ansvar.

Instagram planlægger desuden at lancere endnu en funktion senere på året. Den skal beskytte de unge mod upassende indhold i direkte beskeder. Denne funktion vil også fungere i krypterede chats, og er beregnet til at afskrække både ved afsendelse og ved modtagelse af skadelige billeder.

BAGGRUND: Derfor skal børn ikke bruge Snapchat

Mere af det, tak

Set fra denne skribents stol, så er stramningerne et tiltrængt skridt, som burde være taget for længst.

Samtidig bør det være et skridt i en serie af tiltag, der sikrer at enhver bruger kan slippe for de evindelige følgeanmodninger og invitationer om chats og deltagelse i udsendelseskanaler.

Det er måske baseret på, hvad den enkelte pirrer algoritmen med, men en mindre anmassende model vil pynte på et hvert socialt medie. Og så på Instagram.’

Dette gør skærmbrug ved dine børn

Skærmbrug kan føre til dårligere hukommelse og mindre kreativitet. En ekspert giver i denne podcastepisode gode råd til familier med børn. Et skræmmende faktum er, at spil og apps er designet til at kidnappe børnene. Læs mere her og hør episoden herunder eller i din podcast-app; søg efter ‘meremobil’.

Mere til historien

Midt i december åbnede Meta, ejerne af Instagram og Facebook, X/Twitter-look a like-konkurrenten Threads i Danmark, men den danske interesse synes lav for endnu et Tweet-medie. Bruger du Threads, så fortæl os om dine oplevelser i kommentarsporet. Vores egen redaktør, John G., er på Threads, og du kan følge ham her: threads.net/@johngdk

Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram