Hvad er ’Galaxy AI’?

Samsung Galaxy S24-serien kommer med flere AI-funktioner, men hvad kan du med ’Galaxy AI’?

AI-kunstig intelligens
Galaxy AI er Samsungs beskrivelse af et funktionssæt baseret på AI – kunstig intelligens (Grafik: ColiN00B / MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S24-serien præsenteres den 17. januar. Samsung har allerede skrevet ”Galaxy AI is coming” i indbydelsen, men rygterne om AI-funktionerne er forlængst begyndt.

Lad os se lidt på hvad vi har i vente, ifølge rygterne.

Samsung kalder funktionerne for ”Galaxy AI”. Jeg håber, at nedenstående oversigt kan give dig et indblik i, hvad AI kan betyde for din kommende Samsung-telefon.

  • BROWSER: Samsungs internet-browser får en såkaldt ”Browsing Assist AI suite”, hvor AI kan markere de vigtigste ting på en webside. Den kan også skrive et resume af en webside eller artikel, så du hurtigere kan få hovedpointerne fra f.eks. en lang artikel. Den kan også bruge AI til at oversætte indholdet til et andet sprog.
  • SLOWMOTION: I dag kræver det, at du aktiverer slowmotion-optagelse, hvis du vil have en slowmotion video. Fra Galaxy S24 bliver det angiveligt muligt at skabe et slowmotion klip ud fra en standard videooptagelse. Det bliver interessant, hvor godt AI kan genskabe de manglede frames i optagelserne.
  • NOTER: I Samsungs egen noteapp bliver AI brugt til at skive korte resumer af lange noter.
  • OVERSÆTTELSE AF TELEFONOPKALD: Den mest banebrydende funktion er live-oversættelse af telefonopkald. Mens du taler med en person, kan AI realtids-oversætte sprog du ikke taler eller kan forstå. Du kan således tale med en person, der taler spansk, men det du hører, er en engelsk version. Det lyder som en killer-feature, hvis det fungerer. Ifølge rygterne kræver det ikke, at den du taler med, også har en Samsung-telefon. I starten vil engelsk og spansk blive tilgængelig.
  • KAMERA: AI kan bruges til at flytte eller fjerne objekter på et billede. Hvis der er tom plads, kan der anvendes ”Generative Edit” til at udfylde pladsen med en naturlig ”forlængelse” af billedet. Disse funktioner minder om, hvad vi har set på Google Pixel. Det rygtes også, at lowlight-fotografering bliver løftet med AI.

LÆS MERE: Specifikationer og billeder af Galaxy S24 er ude

Måske kun på topmodellerne

Den nye series ventes at bestå af Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ og Galaxy S24 Ultra.

Ifølge rygterne vil nogle af AI-funktionerne kun blive tilgængelige i de to dyreste modeller, S24+ og S24 Ultra.

Det er uklart, om en model som Galaxy S23 Ultra også får en snært af AI via en softwareopdatering på et senere tidspunkt.

Samsung har ikke kommenteret på rygterne.

LÆS MERE: Så vild er kunstig intelligens – AI – se eksempler

På MereMobil.dk følger vi lanceringen af Galaxy S24-serien tæt. Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder, hvis du vil have nyhederne i mail-indbakken.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Nu hvor Galaxy S24-serien står for døren, så er der penge at spare på S23-serien. Vi har tjekket priserne på, hvor meget du kan spare, hvis du f.eks. køber Galaxy S23 Ultra nu.

Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram