Apple bøjer sig og ændrer Apple Watch

Dit Apple Watch kan ikke længere leve op til de specifikationer, som det havde, da du købte det.

et Apple Watch på et håndled
Dit Apple Watch kan ikke længere måle iltniveauet i blodet.(Foto. MereMobil.dk)

Apple har ændret på dets smartwatch og fjernet den teknologi, som måler iltniveauet i blodet.

Den drastiske ændring er en udløber af en længere armlægning mellem techgiganten Apple og medicoselskabet Masimo.

Apple kan med ændringen således genoptage salget af blandt andet Apple Watch Series 9 uden, at overtræde Masimos patent.

Ifølge flere medier gav de amerikanske myndigheder grønt lys, så Apple med ændringen kan omgå et importforbud af de nyere Apple Watch-modeller.

USA’s internationale handelskommission (ITC) havde udstedt importforbud af Apples nuværende Series 9 og Ultra 2 ure med virkning fra den 26. december 2023. Et par dage senere trykkede en appeldomstol på pauseknappen, så Apple kunne fremføre modargumenter.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Masimo: Også Apple skal overholde loven

– “Efter en grundig flerårig juridisk undersøgelse fandt ITC ud af, at Apple krænkede visse af Masimos patenter til måling af ilt i blodet. Beslutningen om at udelukke visse udenlandsk fremstillede modeller af Apple Watch viser, at selv verdens mest magtfulde virksomhed skal overholde loven,” udtaler en talsmand for Masimo Corporation.

Det ser således ud til, at Apple står som taber i sagen. Men også brugerne af de ændrede smartwatch er tabere i og med, at deres ur ikke længere kan måle iltniveauet i blodet.

Apple er verdens største sælger af smartwatches med en andel af antallet af solgte enheder på 30 procent og 60 procent af værdien i 2022, har Counterpoint Research tidligere opgjort.

Apple har i omegnen af 270 fysiske butikker alene i USA, og selv om Apple Watch ikke er en afgørende del af forretningen, så står forretningsområdet for omkring 17 milliarder dollar i omsætning.

Se testen af Apple Watch Series 9

Mere til historien

Microsoft overhalede forleden Apple og er nu verdens højst vurderede børsnoterede selskab. Det er Microsofts involvering i udviklingen af kunstig intelligens (AI) der fremhæves som en vigtig faktor for denne udvikling. Microsoft er vurderes til at være 2.887 milliarder dollar eller omkring 19.667 milliarder kroner værd.

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
OnePlus Pad Go og OnePlus Watch 2 er i handlen

Den nye tablet OnePlus Pad Go og nye variant af OnePlus Watch 2 er klar i handlen. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram