Samsung reagerer på skærm burn-in

Hvad gør du, når skærmbilledet er brændt fast på din Samsung-telefon?

Samsung Galaxy S23 Ultra
En telefon kan få “burn-in” på skærmen, hvis ikke pixel-shift er aktiveret i softwaren (Foto: MereMobil.dk)

Da Samsung udsendte opdateringen One Ui 6.0 til en række Galaxy-telefoner, meldte flere brugere tilbage, at de oplevede burn-in.

Burn-in er et udtryk for en skygge af et tidligere skærmbillede, der bliver ved med at kunne skimtes i baggrunden. Burn-in kan opstå, når et skærmbillede er blevet vist meget længe uden bevægelse. Det kan også være elementer, som f.eks. navigationsknapperne hjem/tilbage i bunden af skærmen, der “brænder” sig fast.

Ved ægte burn-in er skaden permanent og kan ikke fjernes. For at undgå denne situation anvendes en teknologi kaldet ”pixel-shift”, hvor skærmbilledet jævnligt flyttes en anelse for at undgå burn-in problemer.

Jeg har i mailboksen fået adskillige henvendelser fra læsere, som gerne vil vide, hvad Samsung siger til sagen.

Det siger Samsung

På MereMobil.dk har vi over en længere periode forsøg at trække en reaktion ud af Samsung. Heldet har været begrænset.

– ”Vi er opmærksomme på problemet. Og vi udsender snart en opdatering, der løser problemet,” skriver Samsung i et kort officielt svar.

Udtalelsen svarer ikke på, om en opdatering kan fjerne burn-in på telefoner, eller hvordan ejerne skal forholde sig, hvis de pludselig står med en telefon, der har burn-in-skyggen.

Jurist: Måske kan du få erstatning

I udgangspunktet har mobilproducenterne pligt at holde deres produkter funktionelle via softwareopdateringer. Når det kommer til en situation, hvor en softwareopdatering forsager skade på en enhed, bliver kundens situation lidt underlig.

Ifølge seniorjurist Marin Bruun-Houmølle, Forbrugerrådet Tænk, er der tale om relativt nye regler, og Forbrugerrådet Tænk har derfor ikke umiddelbart kendskab til, at der skulle være praksis på området.

Vurderingen fra Forbrugerrådet Tænk er dog, at forbrugeren i udgangspunktet har ret til erstatning. Det vil sige dækning af reparationsomkostninger eller det beløb en ny tilsvarende telefon koster.

Som nævnt har Forbrugerrådet Tænk ikke kendskab til tilsvarende sager at trække på.

Det er ikke lykkedes os at få Samsungs svar på, hvordan de stiller sig i sagen.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Samsung og Motorola har i lang tid været ene om at tilbyde telefoner med foldbare skærme på det danske marked. OnePlus har dog meldt sig på banen med OnePlus Open, som du kan læse om her.

Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram