PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen – selvom du har købt filmen.

PlayStation 5 Media Remote (Foto: Sony)
Køber du film digitalt kan du ikke være sikker på at beholde det (Foto: Sony)

Hvis du tror, at det du køber digitalt kan du beholde, så tager du FEJL – det viser PlayStation.

Det kan næppe kaldes gamle dage, hvis vi ser på fysiske DVD’er og BluRay. For det er ikke mange år siden, at disse var på deres højeste.

Alligevel har der indenfor de sidste 10 år været en markant ændring i måden vi ser film på. Disc er erstattet af apps, og man kan abonnere på mange ting.

LÆS OGSÅ: Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Det som mangler, eller det man gerne vil “eje”, kan købes igennem diverse onlinebutikker. Ønsker du at se en film til billigere penge, så kan du også blot leje filmen.

Netop muligheden for at købe indhold var tidligere muligt hos PlayStation, men blev lukket ned i 2021. På trods af dette, så forsikrede Sony i sin tid, at man stadig ville kunne kunne se det købte indhold.

Nu har Sony PlayStation valgt at slette en del serier fra deres bibliotek, nærmere præcis 1.318 serietitler, leveret af Discovery, hvor Mythbusters og Shark Week er med. Det skriver Flatpanels.

Fra den 31. december 2023 fjernes indhold fra Discovery på trods af at kunderne har KØBT det.

Der meldes om at sletningen sker for amerikanske brugere, men det ændrer dog ikke på det faktum, at digitale film-ejere ikke kan være sikre.

Ingen godtgørelse

Udover at kunder har mistet adgang til en del indhold, som de har købt og betalt for, så får de heller ingen godtgørelse for det.

Det stiller derfor forbrugerne i en dårlig situation, for hvornår ejer du så faktisk det indhold du har købt?

LÆS OGSÅ: Måske er du film-pirat uden at vide det

Køber du den nye Oppenheimer på 4k Disc, så kan ingen tage den fra dig, men hvis du køber den via en tjeneste så vil du ikke være garanteret, at du ejer den om f.eks. to år.

Det opleves også ofte, at streamingtjenester hurtigt skifter film eller serier ud, hvor man så er tvunget til at skifte tjeneste for at fortsætte. Dette træk lavede Disney tilbage i oktober 2023.

Derfor kan et oplagt spørgsmål være, om det er en af årsagerne til filmpirateri? Netop dette emne har MereMobil.dk tidligere dækket i en artikel.

Vi har også en podcast til dig, hvis du vil høre mere om filmpirateri og hvad Rettighedsalliancen mener.

Hvorfor findes der stadig filmpirater?

Ikke alle synes at streamingtjenesterne har det bedste udvalg. Nogen vælger at hente film og serier ulovligt, fremfor at tegne et abonnement. I denne podcastepisode sætter vi fokus på nutidens filmpirater. Hør også episoden herunder eller i din podcast-app; søg efter ‘meremobil’.

Mere til historien

Det er ikke første gang at Sony har fjernet kunders film. Tilbage i 2022 var det film fra Studio Digital der blev fjernet.

Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Disney+: Stop med at dele dit login

Netflix har haft succes med det. Nu går Disney+ også i gang med at opfordrer brugerne til at stoppe deling af loginoplysninger.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Netflix varsler atter prisstigninger

2024 kan byde på prisstigninger hos Netflix.

(mere…)
Netflix fjerner det billigste abonnement

Det billigste annoncefrie abonnement er i en række lande nu blevet dyrere, da basisabonnementet ikke længere er en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram