Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

en mobiltelefon holde i en hånd
Huaweis lægger med den nye Mate 60 5G-serie pres på Apples markedsandele i Kina. (Foto: Huawei/PR)

Ifølge analysefirmaet Counterpoint Research falder antallet af smartphones der forlader fabrikkerne drastisk.

Således kan Counterpoint Research konstatere, at det globale antal i år rammer bunden. Og når det laveste niveau i næsten et årti.

Alligevel er det ikke små tal der tales om. Counterpoint Research forventer, at det totale antal smartsphones, der sendes ud fra fabrikkerne, falder med fem procent og vil lande på 1,2 milliarder enheder ved årets udgang.

Samtidig estimerer firmaet, at antallet vil stige med tre procent i årets sidste kvartal og opgør det til en slutspurt på 312 millioner enheder. Slutspurten vil ske i Kina og på de nyere markeder i Mellemøsten, Afrika og Indien.

Det forventes samtidig, at markederne i Nordamerika og Europa vil være statiske, ikke kun i fjerde kvartal, men også fremover.

Populære iPhone 15 Pro, men …

I sin analyse konkluderer Counterpoint Research også, at Huawei formår, at stikke en kæp i hjulet for markedslederen Apple. Huawei ekspanderer aggressivt i Kina og Apple er ifølge Counterpoint Research ramt af langvarige flaskehalsproblemer i Japan.

Således ventes det, at Apple i fjerde kvartal – trods den nyligt lancerede produktserie -, vil registrere et fald i volumen på tre procent.

Counterpoint Research noterer dog, at i fjerde kvartal 2022 var forsendelsesandelen af ​​iPhone 14 Pro-serien i hele iPhone 14-serien på 61 procent. I 4. kvartal i år forventes iPhone 15 Pro-seriens andel i iPhone 15-serien at stige til 65 procent.

I krystalkuglen kan Counterpoint Research desuden se, at Apple i 2024 vil være ovenpå igen og være på niveau med markedsvæksten, som ventes at blive på tre procent.

Apple vil dog være presset på de traditionelle markeder – blandt andet i USA, hvor høje renter har ramt forbrugernes købelyst. Dertil kommer altså den skærpede konkurrence på premium smartphone-markedet i Kina, hvor primært Huawei lægger pres på og tilsyneladende kan hindre Apple i at opnå vækst i 2024.

Det er Huaweis nye Mate 60 5G-serie og de ældre 4G-enheder i P-serien, som i tredje kvartal har haft succes. Huawei ventes, at kunne vokse med hele 37 procent i 2024 sammenlignet med i år.

Mere til historien

Counterpoint Research konklusioner og forudsigelser om Huawei viser, at Huawei er i gang med et comeback på det globale marked for mobiltelefoner. Huawei har de seneste fem års tid været blacklistet på de vestlige markeder med mistanke om, at virksomheden spionerer på vegne af det kinesiske styre.

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram