Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

Huawei Mate 60 Pro
Huawei Mate 60 Pro er en af de nye telefoner, der har et 5G-chipset som Huawei har udviklet på egen hånd – uden hjem fra vestlige virksomheder (Foto: Huawei)

Unavngivne kilder mener at vide, at techgiganten Huawei er i gang med et comeback på det globale marked for mobiltelefoner.

Således har Huawei ifølge det velansete techmedie GSMarena i alt stilhed lanceret tre Mate 60-telefoner hen over de seneste par uger.

Spørgsmålet er om Huawei kan – eller i gang med at – underløbe den blacklistning, som virksomheden har været under de seneste fem års tid.

Blacklistningen er effektiv i Vesten og især i USA, som har holdt Huawei i et fast greb med mistanke om, at virksomheden med sit udstyr spionerer på vegne af det kinesiske styre.

Ifølge GSMarena er de tre Huawei-telefoner Mate 60, Mate 60 Pro og Mate 60 Pro+, udstyret med 5G-adgang. Telefonerne kører på chipsettet Kirin 9000S, som er bygget på 7nm-teknologiprocessen, og chippen er helt igennem kinesisk fremstillet.

Kirin-serien kommer fra den Huawei-ejede chipset division HiSilicon.

Netop chipsettet i de tre telefoner kommer som en overraskelse for de fleste. Blandt andet skriver mediet Gizchina at Kirin 9000S får Huawei ud af et hjørne, hvor virksomheden har været tvunget til at arbejde med 4G fordi blacklistningen har begrænset Huaweis adgang til chipfremstillingsværktøjer, som er afgørende for at tilbyde 5G.

GSMarena stiller på samme baggrund spørgsmålstegn ved, hvordan kinesiske virksomheder har erhvervet knowhow nok til at producere 5G-chipsets.

At der efter alt at dømme er en offensiv i gang fra Huawei viser også, at Huawei har øget sin årlige produktionsprognose fra 30 millioner enheder i januar til 38 millioner i dag.

Af dem har 20 millioner enheder allerede forladt fabrikkerne, og Mate 60 Pro-enhederne vil stå for seks millioner mere eller en tredjedel af de resterende ordrer, skriver GSMarena.

Med til spekulationerne om, at Huawei har taget det første skridt i en ny offensiv på det globale smartphonemarked hører også, at Mate 60-serien endnu kun er set til salg på det kinesiske marked.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Det store spørgsmål der står tilbage er, om Huawei reelt har en chance for igen at etablere sig på det vestlige marked. Tiden er nemlig imod kinesiske techvirksomheder. Senest har vi set i stort negativt fokus mod TikTok. Generelt er Huawei bandlyst i netværkene blandt de danske teleoperatører.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram