Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

Wrapped for Instagram er en tredjepartsapp, som måske/måske ikke hacker sig ind på brugernes Instagram-konto (Kilde: App Store)
Wrapped for Instagram er en tredjepartsapp, som måske/måske ikke hacker sig ind på brugernes Instagram-konto (Kilde: App Store)

Bruger du TikTok har du formegentlig hørt om den nye app ”Wrapped for Instagram”.

I hvert fald florerer der en masse videoer om den. Enten hvor appen omtales eller benyttes. Det er også en af de mest downloadede apps i App Store.

Appen dukkede første gang op i september måned og lader brugerne se deres statistik for Instagram. Det kan være oplysninger om, hvem der oftest kigger på din profil, hvem der har blokeret dig og hvilken story, som er den flest har set. På overfladen minder en lidt om ”Spotify Wrapped”, der hvert år ved årets udgang viser ”dit år på Spotify”. Men her stopper ligheden også!

LÆS OGSÅ: Facebook og Instagram klar med betaling

Det er nemlig ikke Meta, der står bag appen. Det er en tredjepartsapp fra et firma som hedder Wrapped Labs. Det forlyder, at appen ikke indsamler personlige data, men det afsløres i appens fortrolighedserklæring faktisk IKKE er tilfældet.

Der er flere brugere, som har rapporteret, at de mister kontrollen over deres Instagram-konto efter at have brugt appen. Ligesom det forlyder, at de oplysninger man får i appen, er forkerte. Det skriver Tek.no.

Virksomheden, der står bag Wrapped for Instagram, er heller ikke en, som man kender.

Deres officielle hjemmeside fungerer ikke. Alt sammen ting der skal få alarmklokkerne til at blinke.

Du kan på blandt andet Reddit finde advarsler mod netop Wrapped for Instagram.

LÆS OGSÅ: Instagram vil afsløre opslag lavet af maskiner

Tek.no har forsøgt, at komme i kontakt med Wrapped for Instagram både via en “officiel” mailadresse, men også en Instagram-konto. Der har dog ikke været nogen reaktion.

Har du downloadet appen? Hvis ja, har du også oplevet at miste kontrollen over din Instagram-konto efterfølgende? Skriv gerne dine erfaringer fra Wrapped for Instagram, hvis du har nogen herunder.

Mere til historien

Det er Spotify, som står bag Spotify Wrapped, der ved årets udgang er klar med en masse lister omkring det forgangne år.

Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram