Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

Der er noget magisk over udviklingen. I dag kan en bærbar computer anvendes til 3D-grafik, video- og grafikproduktion samt avanceret lydarbejde. Tidligere var sådanne opgaver forbeholdt dyre, grimme, larmende og strømslugende stationære computere.

Jeg har haft den nye MacBook Pro med 14 tommer skærm og M3-processor i en periode. Den er et lille kraftværk, hvor dens største problem er størrelsen på skærmen.

Det er ikke skærmen du sidder med store 3D eller DTP-projekter på – i hvert fald ikke hvis de skal skabes fra bunden. Maskinen trækker fint de mange data, men det bliver forkrampet på blot 14 tommer.

Samme problemstilling gælder ved store podcast- og videoprojekter.

TECHVIDEOER PÅ DANSK: Vil du se videoer på dansk om ny teknologi? På vores YouTube-kanal har vi test af telefoner og ny teknologi Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Yder som M1 Max

Når jeg måler på MacBook Pro og iMac med M3-chip, så er ydelsen bedre end hvad jeg så på M2-versionen. Alt andet ville da også være mærkeligt.

En sjov opdagelse er, at M3 yder nogenlunde lige så meget som en M1 Max-chip. Har du i dag en M1 Max baseret computer, så får du intet ud af at opgradere.

Dette gælder på MacBook Pro såvel som iMac. Der er heller ikke den store fremgang på ydelsen fra SSD-lagerpladsen.

Prisen på 14.999 kroner er i den høje ende, men det er så heller ikke en computer, at du ville skulle skifte igen om et år. Dette er en langtidsholdbar investering.

Et stort spring i priserne

Jeg har desværre ikke haft muligt for at teste MacBook Pro med M3 Pro eller M3 Max chipset, men her får du uden tvivl voldsomt meget ekstra ydelse. Den kraftigste version har 16-core CPU og 48-core GPU, men koster fra 36.499 kroner.

Du skal vide, at 14-tommer MacBook Pro kun kan fås med M3 og 16-tommer udgaven ikke kan konfigureres med M3, men kun M3 Pro eller M3 Max, hvilket får prisen til at stige ret voldsomt.

Hvis du er mere til den stationære iMac-computer, så må du desværre nøjes med M3 i standardversionen. Her kunne jeg godt ønske mig noget mere.

Her kan du læse min anmeldelse af 24” iMac med M3-chip.

Mere til historien

Apples billigste bærbare computer er MacBook Air med M1-chiip. Her starter priserne ved 9.399 kroner vejledende, men hold øje med MacBook Air priserne på Pricerunner, hvor jeg har set den ned til 6.999 kroner. I august kostede den faktisk kun 6.899 kroner.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram