Motorola vil flytte grænser med nyt mobilkoncept og AI

En Motorola-telefon med bøjelig skærm og tunede AI-funktioner er fremvist. Det er en spændende konceptmobil.

Motorola har på den netop overståede Lenovo Tech World ’23 præsenteret produkter, som på flere niveauer kan flytte opfattelsen af, hvad en smartphone er for en størrelse.

Motorola, som ejes af kinesiske Lenovo, skriver i en pressemeddelelse, at man tager “sine AI-bestræbelser til et andet niveau” og at man har vist “innovationer, der redefinerer mulighederne for fleksibel hardware”.

Dertil kommer, at Motorola fortsætter med, at udvikle nye AI-funktioner, som, med Motorolas ord, blandt andet tæller en “sofistikeret personlig assistent”.

Således kan Motorola-folket se frem til mere AI-styring af kameraet, batteriet, skærmen og enhedens ydelse i det hele taget.

– “Den moderne smartphone-oplevelse gennemgår et transformativt skift, hvor AI er i centrum og fungerer som både en personlig assistent og et værktøj til at forbedre hverdagens opgaver, forbedre ydeevnen og skabe mere meningsfulde oplevelser for brugerne,” skriver Motorola.

en mobiltelefon bøjet om et håndled
Den super-bøjelig Motorola-telefon blev præsenteret på Lenovo Tech World ’23. (Foto: Christopher Dilts/Motorola/PR)

Med de senere års tendes til større og større smartphones, så har flere og flere mobilbrugere udfordringer med, at have enheden i bukselommen.

Det problem ser Motorola ud til, at have en løsning på. Motorola er på trapperne med en så fleksibel skærm, at den kan bøjes og fæstnes på et håndled, og dermed give brugeren ny mulighed for at bære enheden.

Det adaptive display kan gå fra en almindelig Android-telefonopsætning. Når det er fladt, fungerer det som en standard 6,9 tommer Android-telefon. Det kan så foldes om til en opretstående enhed med kompakt 4,6 tommer skærm i en størrelse, der kendes fra den ydre skærm på den foldbare Motorola Razr.

en bøjelig mobiltelefon står på et bord
Enheden kan foldes om til en opretstående enhed med en mere kompakt 4,6 tommer skærm. (Foto: Christopher Dilts/Motorola/PR)

Mobile AI-funktioner

Tilbage ved AI-funktionerne, så har Motorola længe arbejdet med, at tilbyde smarte funktioner i sine mobiltelefoner.

Således vil MotoAI udvikle sig og i baggrunden lære, hvordan du bruger mobilen, og hvordan MotoAI bedre kan hjælpe dig. MotoAI vil være i stand til at besvare spørgsmål, lave udkast til beskeder, planlægge aktiviteter med mere. Samtidig garanterer den kinesiske techkæmpe, at dine data ikke forlader enheden, men at MotoAI alene arbejder på din mobiltelefon.

Det skal siges, at telefonen på billederne er en koncepttelefon, der skal vise tanker og muligheder. Det er ikke en salgsklar enhed. Se også videoen i toppen af artiklen.

ANMELDELSE: Sådan er den foldbare OnePlus Open

Mere til historien

Google afslørede for en lille måned siden, at der arbejdes på, at integrere den kunstige intelligens Bard i Google Assistant. Bard skal kunne hjælpe med, at planlægge en rejse, lave en indkøbsliste eller sende en sms-sked. Læs mere om det her

Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Her er Moto Buds+ med lyd fra Bose

Motorola er klar med et nyt headset, hvor Bose har hjulpet med at finjustere lyden.

(mere…)
Bred opbakning til ny telefon-serie

De vigtigste forhandlerkæder i Danmark bakker op om den nye Moto-serie.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram