Google er på vej med AI-opgraderet assistent

Dansk eks-statsminister advarer mod for kraftige restriktioner på udviklingen af kunstig intelligens.

Bard AI Google
Google arbejder på at integrere den kunstige intelligens Bard i Google Assistent. (Foto: Mojahid Mottakin/Pexels)

De brugere af Googles assistentprodukter, som var begyndt at forberede sig på, at techgiganten var i færd med at lægge Google Assistant i graven, kan se frem til noget af en godbid.

Google her netop afsløret, at der arbejdes på at integrere den kunstige intelligens Bard i Google Assistant.

Arbejdet er endnu i den eksperimentelle fase, men vil formentlig blive rullet ud til alle i løbet af de næste par måneder.

Således skal kommandoerne til din serie af Android-styrede smarte hjemmeprodukter som mobilen, smarthøjttaleren eller tabletten muligvis ændres fra “Hey Google” til “Hey Bard”.

Således lister Google den kunstige intelligens ind via en ny bagdør – eller er det en fordør? – og giver i et blogindlæg følgende idé om, hvad der er i vente:

– “Vi synes, din digitale assistent skal gøre det endnu nemmere at lave de store og små ting på din to-do-liste – som at planlægge din næste rejse, finde detaljer begravet i indbakken, lave en indkøbsliste til weekendturen eller sende en sms. besked. Ligesom en rigtig assistent,” skriver Google.

Og ganske som hos Microsoft vil Bard dukke op i andre Google-tjenester som Gmail og Google Docs.

LÆS OGSÅ: Google lover branchens længste periode med Android-opdateringer

Hey Bard skriv lige …

Således vil du kunne bede Bard om at skrive en tekst til et opslag på sociale medier. Og lige netop her kan der opstå et skred i en retning, som der i øjeblikket – langsomt, men måske sikkert? – diskuteres i kredse, der involverer politisk indflydelse.

Så sent som i går, onsdag, mente den tidligere danske statsminister for Venstre, tidligere Nato-generalsekretær og stifter af konsulentvirksomheden Rasmussen Global, Anders Fogh Rasmussen, at regulering af kunstig intelligens skal bygges op omkring fundamentale demokratiske værdier og beskyttelse af det enkelte menneskes privatliv.

Det er svært at være uenig i, men han sagde også blandt andet til Ritzau, at han vil advare mod at overregulere.

– “For hvis man forbyder en ny teknologi eller ligger for kraftige restriktioner på udviklingen, så halter vi bagefter.”

Spørgsmålet er så om en amerikansk udviklet kunstig intelligens som Bard kan kreere noget så simpelt som et indlæg til de sociale medier, som “bygges op omkring fundamentale demokratiske værdier” der er danske og ikke amerikanske.

Lige netop her synes kløften mellem værdierne i disse år ikke kun at blive dybere, men sandelig også bredere.

Sammen med AI-nyheden præsenterede Google også nye telefoner.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Google er ikke overraskende i gang med, på flere fronter, at udforske mulighederne inden for kunstig intelligens. Således skrev vi tidligere om, at Google arbejder på en livsstilsguide baseret på kunstig intelligens. Læs om det her

Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram