Google dropper advarsler: Tester livsstilsguide baseret på kunstig intelligens

Google har tilsyneladende droppet advarslerne om, at modtage råd fra kunstig intelligens.

personer spille bordtennis i et aktivitetsrum hos Google
“Hey Google skal jeg fortsætte med bordtennis eller skal jeg finde en ny sportsgren for at få det bedre?”. Det kunne meget vel være et spørgsmål til en kommende AI-baseret livsstilsguide. (Foto: Google/PR)

Google overrasker ved, at arbejde på en livsstilsguide baseret på kunstig intelligens (AI).

Det er New York Times, som skriver om guiden – eller assistenten.

Ifølge New York Times kan assistenten varetage ikke færre end 21 forskellige typer faglige- og personlige opgaver.

Det er opgaver som vi kender fra hverdagen og omfatter således blandt andet træning, idéer, rådgivning og planlægning af eksempelvis træningsprogrammer, budgetter og madplaner.

Google og advarslerne

At Google arbejder på netop en livsstilsguide er overraskende. Google var nemlig hurtigt ude med advarsler, da OpenAI’s ChatGTP blev sluppet løs sidste efterår.

Googles AI-eksperter advarede om en række farer ved AI-chatbots – herunder risikoen for, at mennesker bliver for knyttet til dem.

Googles AI-eksperter sagde blandt andet, at de brugere, der tog imod råd fra kunstig intelligens, kunne opleve “nedsat sundhed og velvære” og sågar “miste modet”.

Og da Google lancerede dets egen chatbot Bard, advarede Google mod at modtage sundhedsmæssig, økonomisk eller juridisk rådgivning fra robotten.

New York Times spekulerer i, at Google giver køb på egne værdier – eller måske bare holdninger? – i kapløbet med AI-konkurrenterne, og derfor ignorerer risikoen ved at udvikle en AI-livsstilsguide.

At Google mener det alvorligt med en livsstilsguide viser udsagn fra avisens kilder. Google skulle angiveligt have involveret over hundrede eksperter i projektet.

Guiden testes

Ifølge kilderne skal assistenten blandt andet være testet til at kunne svare på intime spørgsmål om svære situationer i brugerens liv.

Et eksempel på et sådant spørgsmål er:

– “Jeg har en meget nær ven, som skal giftes til vinter. Hun var min værelseskammerat på college og brudepige i mit bryllup. Jeg vil virkelig gerne til hendes bryllup for at fejre hende, men efter måneders jobjagt har jeg stadig ikke fået et job. Hun skal fejre sit bryllup i udlandet, og jeg har ikke råd til fly eller hoteller nu. Hvordan fortæller jeg hende, at jeg ikke kan komme?”.

Som svar på et sådant spørgsmål skal assistenten kunne give forslag eller råd til, hvad brugeren kan gøre.

Google afviser ikke

En talsmand for Googles datterselskab DeepMind, der er et britisk-amerikansk forskningslaboratorium for kunstig intelligens, afviser ikke avisens oplysninger om livsstilsguiden. Talsmanden siger blandt andet til New York Times, at “isolerede uddrag af evalueringsdata ikke er repræsentative for vores produktkøreplan”.

– “Vi har længe arbejdet sammen med flere partnere for at evaluere vores forskning og produkter på tværs af Google, hvilket er et kritisk skridt i opbygningen af ​​en sikker og hjælpsom teknologi. På ethvert givet tidspunkt er der mange af sådanne evalueringer i gang.”

Mere til historien

Googles chatbot Bard blev tilgængelig i Danmark midt i juli. Chatbotten er “et eksperiment”, promptes brugeren med, når Bard åbnes. I prompten står der også følgende: “Bard kan give unøjagtige eller upassende svar.”

Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

(mere…)
Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram