Google dropper advarsler: Tester livsstilsguide baseret på kunstig intelligens

Google har tilsyneladende droppet advarslerne om, at modtage råd fra kunstig intelligens.

personer spille bordtennis i et aktivitetsrum hos Google
“Hey Google skal jeg fortsætte med bordtennis eller skal jeg finde en ny sportsgren for at få det bedre?”. Det kunne meget vel være et spørgsmål til en kommende AI-baseret livsstilsguide. (Foto: Google/PR)

Google overrasker ved, at arbejde på en livsstilsguide baseret på kunstig intelligens (AI).

Det er New York Times, som skriver om guiden – eller assistenten.

Ifølge New York Times kan assistenten varetage ikke færre end 21 forskellige typer faglige- og personlige opgaver.

Det er opgaver som vi kender fra hverdagen og omfatter således blandt andet træning, idéer, rådgivning og planlægning af eksempelvis træningsprogrammer, budgetter og madplaner.

Google og advarslerne

At Google arbejder på netop en livsstilsguide er overraskende. Google var nemlig hurtigt ude med advarsler, da OpenAI’s ChatGTP blev sluppet løs sidste efterår.

Googles AI-eksperter advarede om en række farer ved AI-chatbots – herunder risikoen for, at mennesker bliver for knyttet til dem.

Googles AI-eksperter sagde blandt andet, at de brugere, der tog imod råd fra kunstig intelligens, kunne opleve “nedsat sundhed og velvære” og sågar “miste modet”.

Og da Google lancerede dets egen chatbot Bard, advarede Google mod at modtage sundhedsmæssig, økonomisk eller juridisk rådgivning fra robotten.

New York Times spekulerer i, at Google giver køb på egne værdier – eller måske bare holdninger? – i kapløbet med AI-konkurrenterne, og derfor ignorerer risikoen ved at udvikle en AI-livsstilsguide.

At Google mener det alvorligt med en livsstilsguide viser udsagn fra avisens kilder. Google skulle angiveligt have involveret over hundrede eksperter i projektet.

Guiden testes

Ifølge kilderne skal assistenten blandt andet være testet til at kunne svare på intime spørgsmål om svære situationer i brugerens liv.

Et eksempel på et sådant spørgsmål er:

– “Jeg har en meget nær ven, som skal giftes til vinter. Hun var min værelseskammerat på college og brudepige i mit bryllup. Jeg vil virkelig gerne til hendes bryllup for at fejre hende, men efter måneders jobjagt har jeg stadig ikke fået et job. Hun skal fejre sit bryllup i udlandet, og jeg har ikke råd til fly eller hoteller nu. Hvordan fortæller jeg hende, at jeg ikke kan komme?”.

Som svar på et sådant spørgsmål skal assistenten kunne give forslag eller råd til, hvad brugeren kan gøre.

Google afviser ikke

En talsmand for Googles datterselskab DeepMind, der er et britisk-amerikansk forskningslaboratorium for kunstig intelligens, afviser ikke avisens oplysninger om livsstilsguiden. Talsmanden siger blandt andet til New York Times, at “isolerede uddrag af evalueringsdata ikke er repræsentative for vores produktkøreplan”.

– “Vi har længe arbejdet sammen med flere partnere for at evaluere vores forskning og produkter på tværs af Google, hvilket er et kritisk skridt i opbygningen af ​​en sikker og hjælpsom teknologi. På ethvert givet tidspunkt er der mange af sådanne evalueringer i gang.”

Mere til historien

Googles chatbot Bard blev tilgængelig i Danmark midt i juli. Chatbotten er “et eksperiment”, promptes brugeren med, når Bard åbnes. I prompten står der også følgende: “Bard kan give unøjagtige eller upassende svar.”

AI kan “smage” sig frem til din næste flaske vin

Forskere har fodret kunstig intelligens med menneskers sanseoplevelser. Vi vil se mere af det, er forudsigelsen.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram