Minister: Folkeskoleelever skal lære at forstå teknologi

Landets folkeskoleelever kan godt begynde at vænne sig til, at digital dannelse bliver en del af undervisningen – hvis regeringen altså får sin vilje.

en kvinde smiler bredt
Venstres Marie Bjerre vil lære skolebørn, hvad sociale medier betyder for samfundet, demokratiet og kulturen. (Foto: Marie Hald/Folketinget)

I folkeskolen skal der undervises i, hvad sociale medier betyder for samfundet, demokratiet og kulturen.

Det er ikke helt på plads, men Venstres digitaliseringsminister Marie Bjerre vil sætte gang i en større teknologiforståelse hos folkeskoleelever.

Det fortæller hun til Ritzau, og tilføjer, at det både handler om at få eleverne til forstå og til at anvende teknologi.

– “Det kan eksempelvis være, at man bruger det i dansk og samfundsfag for at lære om, hvad sociale medier betyder for samfundet, demokratiet og kulturen. Og også hvordan man bruger digitale værktøjer og databaser i selve undervisningen,” siger hun til nyhedsbureauet.

De nærmere detaljer om, hvordan teknologiforståelse og digital dannelse bliver en del af skoleskemaet, vil blive præsenteret senere i denne uge, men for Marie Bjerre er det vigtigt, at eleverne forstår, at opføre sig på samme måde og “med samme regler og normer” i den virtuelle verden som i den “virkelige verden”.

Marie Bjerres ønske om at øge teknologiforståelsen og den digital dannelse i den ni-årige grundskole fra 1.-9. klasse er en del af det varslede folkeskoleudspil, som SVM-regeringen præsenterer i denne uge.

Læs også de nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om skærmtid til børn.

Mere til historien

Regeringens kommende folkeskoleudspil er også første initiativ i regeringens frisættelsesdagsorden, hvor der skal være mindre styring fra Christiansborg.

Red Barnet: Digital regulering er et ”voksenansvar”

Der skal regulering på digitale produkter og det er et voksenansvar, at få styr på. Sådan lyder det fra generalsekretæren i Red Barnet.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram