Chromebook-afgørelse udskudt igen

Datatilsynet udskyder endnu engang sag om Chromebooks og Google Workspace – denne gang uden en dato.

ASUS Chromebook Flip C434T
Sagen om folkeskolernes brug af Chromebooks og Google Workspace i undervisningen begyndte i 2019. (Foto: Asus)

Datatilsynet har endnu engang udskudt en afgørelse i sagen om folkeskolernes anvendelse af Chromebooks og Google Workspace i undervisningen.

Således må 53 kommuner landet over væbne sig med mere tålmodighed i sagen, som begyndte i 2019, da en far klagede over, at hans dengang otteårige søns navn og skole kunne ses på den Google-ejede tjeneste YouTube.

Afgørelsen blev senest udskudt den 30. august, hvor en medarbejder i Datatilsynet skrev en “servicemeddelelse” på det sociale medie X.

På det tidpunkt var tidshorisonten “inden efterårsferien”, men nu kan det digitale nyhedsmedie skolemonitor.dk fortælle at afgørelsen er udskudt, og at Datatilsynet ikke vil oplyse en ny dato for afgørelsen.

Datatilsynet oplyser dog, at arbejdet skrider fint fremad, og at en afgørelse snart vil ligge klar.

Datatilsynet har siden 2019 undersøgt kommunernes behandling af data i forbindelse med brug af Chromebooks og Google Workspace i et forsøg på, at afgøre, om brugen af Google-værktøjerne er forsvarligt.

Kommunerne har lov til at bruge dem værktøjerne, mens sagen står på.

Oprindeligt skulle afgørelsen i sagen have ligget klar sidste år, men i december udskød Datatilsynet afgørelsen, fordi det skulle gennemgå mere materiale i sagen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Flere end 50 millioner studerende og lærere bruger hver dag bruger en Chromebook. Nu kommer der en ny serie af computere til skoler, hvor lagerplads og ydelse er opgraderet. Læs mere om det her

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Chromebook-sagen: Kommuner efterladt i uvished

Datatilsynet er efter fire år nået til afgørelse i en sag, hvor en far klagede over, at sønnens navn og skole kunne ses på YouTube.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram