Elbiler stod for mere end en femtedel af bilsalget i EU

I august stod elbilerne for første gang for over 20 procent af salget.

en elbil lader op
Salget af elbiler i EU nåede en milepæl i august. (Foto: De Danske Bilimportører)

Hver femte gang der i august rullede en bil ud fra en forhandler, var det en elbil.

Det viser nye tal, som brancheorganisationen De Danske Bilimportører, der repræsenterer bilproducenterne i Danmark, har offentliggjort.

Opgørelsen gælder det samlede bilsalg i EU, og det er første gang, at andelen er så stor.

Således blev august en milepæl i bilproducenternes andel i den grønne omstilling sat, og det er Mads Rørvig, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, ganske tilfreds med.

– “Det er glædeligt, at elbilerne slår igennem i EU. Elbilerne udgør nu en femtedel af salget i EU, og denne andel vil kun blive større, udtaler Mads Rørvig i en pressemeddelelse.

I Danmark voksede elbilsalget i august med 95,5 procent, og el udgjorde som drivmiddel 35,2 procent af de nyregistrerede biler.

LÆS OGSÅ: Tesla er klar med ny model

Fossilbiler fylder klart mest

Mere præcist udgjorde elbilerne 21 procent af det samlede salg i EU, mens plug-in hybridbilerne udgjorde 7,4 procent af salget. Med samlet 28,4 procent var flere end en fjerdedel af de solgte biler altså opladelige.

Omvendt er det tilsyneladende ikke interessant nok for de europæiske bilejere, at skifte fra fossilt brændstof til el. Kigger man på det antallet, så blev der i august indregistreret 787.626 nye biler i EU – heraf var 480.000 fossilbiler.

13. måned i træk med fremgang

De Danske Bilimportører mener at milepælen for elbiler indikerer, at markedet er mere stabilt.

– “Bilindustrien var påvirket af flere store udfordringer i løbet af 2022, som særligt prægede årets første halvdel. Vi er derfor glade for, at der for 13. måned i træk er fremgang i salget, da det vidner om, at markedet er ved at stabilisere sig igen,” siger Mads Rørvig.

I pressemeddelelsen fremgår det, at med en enkelt undtagelse oplevede alle EU-markeder stor vækst. Tyskland, som er det største marked målt på volumen, kunne registrere en massiv fremgang på 170,7 procent. År til dato er salget af elbiler i EU vokset med 62,7 procent.

Frygter stigende afgifter

Det voksende elbilsalg i Danmark kan snart blive bremset og kan hurtigt gå den anden vej, mener Mads Rørvig.

– “I Danmark er vi foran og ligger ret højt over EU’s gennemsnit, når vi ser på hvor stor en andel som elbiler fylder. Dette kan dog ændre sig med kommende afgiftsstigninger i 2026, som vi frygter vil bremse salget af elbiler.”

– “Det er derfor vigtigt, at afgifterne på elbiler holdes i ro,” siger De Danske Bilimportørers administrerende direktør.

Mere til historien

Afskibningen af eldrevne køretøjer vil i 2024 være steget med cirka 60 procent på to år. Læs mere om det her

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram