Elbiler stod for mere end en femtedel af bilsalget i EU

I august stod elbilerne for første gang for over 20 procent af salget.

en elbil lader op
Salget af elbiler i EU nåede en milepæl i august. (Foto: De Danske Bilimportører)

Hver femte gang der i august rullede en bil ud fra en forhandler, var det en elbil.

Det viser nye tal, som brancheorganisationen De Danske Bilimportører, der repræsenterer bilproducenterne i Danmark, har offentliggjort.

Opgørelsen gælder det samlede bilsalg i EU, og det er første gang, at andelen er så stor.

Således blev august en milepæl i bilproducenternes andel i den grønne omstilling sat, og det er Mads Rørvig, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, ganske tilfreds med.

– “Det er glædeligt, at elbilerne slår igennem i EU. Elbilerne udgør nu en femtedel af salget i EU, og denne andel vil kun blive større, udtaler Mads Rørvig i en pressemeddelelse.

I Danmark voksede elbilsalget i august med 95,5 procent, og el udgjorde som drivmiddel 35,2 procent af de nyregistrerede biler.

LÆS OGSÅ: Tesla er klar med ny model

Fossilbiler fylder klart mest

Mere præcist udgjorde elbilerne 21 procent af det samlede salg i EU, mens plug-in hybridbilerne udgjorde 7,4 procent af salget. Med samlet 28,4 procent var flere end en fjerdedel af de solgte biler altså opladelige.

Omvendt er det tilsyneladende ikke interessant nok for de europæiske bilejere, at skifte fra fossilt brændstof til el. Kigger man på det antallet, så blev der i august indregistreret 787.626 nye biler i EU – heraf var 480.000 fossilbiler.

13. måned i træk med fremgang

De Danske Bilimportører mener at milepælen for elbiler indikerer, at markedet er mere stabilt.

– “Bilindustrien var påvirket af flere store udfordringer i løbet af 2022, som særligt prægede årets første halvdel. Vi er derfor glade for, at der for 13. måned i træk er fremgang i salget, da det vidner om, at markedet er ved at stabilisere sig igen,” siger Mads Rørvig.

I pressemeddelelsen fremgår det, at med en enkelt undtagelse oplevede alle EU-markeder stor vækst. Tyskland, som er det største marked målt på volumen, kunne registrere en massiv fremgang på 170,7 procent. År til dato er salget af elbiler i EU vokset med 62,7 procent.

Frygter stigende afgifter

Det voksende elbilsalg i Danmark kan snart blive bremset og kan hurtigt gå den anden vej, mener Mads Rørvig.

– “I Danmark er vi foran og ligger ret højt over EU’s gennemsnit, når vi ser på hvor stor en andel som elbiler fylder. Dette kan dog ændre sig med kommende afgiftsstigninger i 2026, som vi frygter vil bremse salget af elbiler.”

– “Det er derfor vigtigt, at afgifterne på elbiler holdes i ro,” siger De Danske Bilimportørers administrerende direktør.

Mere til historien

Afskibningen af eldrevne køretøjer vil i 2024 være steget med cirka 60 procent på to år. Læs mere om det her

Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
BYD vil undgå EU-told – flytter en del af produktionen

Den kinesiske elbilsproducent BYD har underskrevet en aftale om, at flytte en del af produktionen til en ny bilfabrik i Tyrkiet.

(mere…)
Teslas nye SUV er spottet

Tesla Model Y Juniper er spottet på vejene i Californien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram