El-prisen går gennem loftet

Prisen på el når nye højder mandag aften!

en elmåler
Forbrugerne kan med fordel holde øje med elpriserne i eftermiddagstimerne. (Foto: Peter Bergman)

De ustyrlige elpriser når mandag aften nye højder. Et tjek i de forskellige elpris-apps viser, at mandagens elpriser topper mellem klokken 19.00 og klokken 20.00. Her vil prisen være op mod 6,32 kroner per kilowatt-time inkl. afgifter

Det er klart årets højeste elpris.

Prisen kan være afhængig af, hvor du bor, da transportbetalingen, de såkaldte tariffer, varierer fra område til område.

Henrik Møller Jørgensen, indehaver af Grønnere Elforbrug, forklarer til Børsen, at årsagen til de høje pris er billig svensk strøm der ikke kan nå frem til de danske forbrugere fordi et elkabel mellem Danmark og Sydsverige er nede.

Hold øje med eftermiddagstimerne

Den vilde pris kommer få dage efter, at Norlys anbefalede forbrugerne, at holde øje med de tidlige eftermiddagstimer, hvis de gerne vil bruge strømmen, når den er billigst og grønnest.

I 2023 har prisen på den gennemsnitlige kilowatt-time nemlig været lavest i tidsrummet mellem klokken 13.00 og 15.00.

Her har gennemsnitsprisen i år ligget på omkring 0,47 øre, oplyser energiselskabet Norlys.

Går man tilbage til 2021, lå de billigste kilowatt-timer om natten.

– “Ændringen i priserne skyldes, at der er sket en stor udbygning af især sol- og vindkapaciteten i Europa.”

– “Samtidig er Danmark i højere grad blevet forbundet med det europæiske energisystem,” siger Mads Brøgger, direktør for Nordlys’ energiforretning, til Ritzau

Forbrugerne kan også med fordel skubbe de el-tunge opgaver til weekenden. Her kan der være penge at spare, hvis man omlægger sit energiforbrug til eftermiddagstimerne.

Gennemsnitligt har markedsprisen på en kilowatt-time i 2023 ligget på 0,19 øre om søndagen klokken 14, hvor strømmen har været allerbilligst, skriver Ritzau.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Du kan holde styr på elpriserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan “planlægge” dit brug af strøm. Læs mere om det her

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram