Detaljerne om Sony Xperia 5 V

I slutningen af september kommer Sony Xperia 5 V i butikkerne. Her får du detaljerne.

Sony Xperia 5 V
Xperia 5 V kommer med 128 GB lagerplads og et kamerasetup, som ligner det, vi finder i den større model Xperia 1 V. Begge telefoner kører på den samme processor- og chipsetplatform (Foto: Sony)

Tidligere på året fik vi topmodellen Sony Xperia 1 V. Nu har Sony offentliggjort en mindre og mere kompakt version af Xperia 1 V, der har navnet Xperia 5 V.

Sony Xperia 5 V har i lighed med dens storesøster et avanceret kamerasetup, der målretter sig dem, som skaber indhold på telefonen. Udover det åbenlyse med forbedret kamerateknologi, så skal du lægge mærke til, at Xperia 5 V har en dedikeret mikrofon til lyd, når der optages video.

Telefonen har desuden 3,5 mm. jackstik, hvor hovedtelefoner kan tilsluttes, men også mikrofon, hvis du ønsker en dedikeret mikrofon ved video eller lydoptagelser.

I forhold til Xperia 5 IV, der kom sidste år, har den nye model forbedret portrætfunktion, som ifølge Sony, bringer portrætterne tættere på standarderne i kameraer med udskiftelige objektiver.

Kort om Xperia 5 V

  • Den nye smartphone Sony Xperia 5 V er en mindre og mere kompakt version af Xperia 1 V.
  • Xperia 5 V har et avanceret kamerasetup med dedikeret mikrofon, forbedret portrætfunktion og mulighed for at tilslutte ekstern mikrofon eller hovedtelefoner. Den har også en Game Enhancer-funktion til spiloptagelse og -afspilning.
  • Xperia 5 V har et stort batteri med trådløs og hurtig opladning, samt et kraftfuldt chipset fra Qualcomm. Den kommer i salg i Danmark den 29. september til en pris på 7.499 kroner. Der er også en lanceringskampagne med et gratis headset.

Bruger mindre strøm og yder mere

Sony Xperia 5 V kamera
Dette er kameraerne i Xperia 5 V (Foto: Sony)

Batteriet har en kapacitet på 5.000 mAh. Det lyder af meget, men fyrer du den af med videooptagelser, så skal strømmen nok få ben at gå på.

Heldigvis har Sony formålet at reducere strømforbruget med 20 procent, sammenlignet med Xperia 5 IV. Angiveligt skulle man stadig have 50 procent strøm tilbage, når dagen slutter, selvom telefonen har været brugt meget.

Xperia 5 V har trådløs opladning og kablet opladning, hvor det tager en halv time at oplade telefonen til 50 procents batterikapacitet. Desuden lover Sony, at batteriet stadig vil have en kapacitet på mindst 80 procent efter tre års brug.

Telefonen er bygget over det nyeste Qualcomm-topmodel chipset Snapdragon 8 Gen 2.

Også god til gaming

Sony Xperia 5 V game spil
Her ses Sonys spil-funktion i Xperia 5 V (Foto: Sony)

Sony har også i Xperia 5 V deres Game Enhancer-funktion, hvor der nu er kommet en ny temafarve.

Der er også L-y laser (low gamma laser), lydudjævner, mikrofon til chat samt mulighed for at optage spilsekvenser.

Telefonen har Sonys dedikerede musik og videoapps, der kan anvendes for at udnytte lyd og fotohardwaren fuldt ud. Selve kameraappen har også fået en overhaling, sammenlignet med sidste års model.

Du kan herunder se min video om Xperia 1 V, hvor du kan se de kamerafunktioner, der også er i den kommende Xperia 5 V. Her kan du se testen af Xperia 5 IV.

Se testen af Xperia 1 V

Det koster Xperia 5 V

Du kan købe Sony Xperia 5 V i Danmark fra den 29. september.

Prisen bliver 7.499 kroner (vejledende) og farvevalget er sort, platinsølv og blå. Xperia 5 IV har 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. I denne telefon kan du desuden anvende MicroSD-kort.

Forsalgsperioden byder på en mulighed for, hos udvalgte forhandlere, at købe Xperia 5 V sammen med in-ear headsettet Sony WF-1000XM5, der har en vejledende værdi af 2.500 kroner.

Du kan læse mere om lanceringskampagnen her.

SÅDAN BLIVER SONY XPERIA 5 V OPDATERET: Du får 2 års Android-opdateringer og tre år sikkerhedsopdateringer, ifølge Sony.

Mere til historien

Sidste års model, Xperia 5 IV, kan nu købes til omkring 5.000 kroner. Denne telefon er stadig et godt valg, hvis du vil have topmodelspecifikationer i en forholdsvis kompakt størrelse.

Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 VI | Test

TEST: Xperia 1 VI er på rette spor, men tilbyder ikke noget særligt i forhold til konkurrenterne – og så er den DYR! Her er min test af Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram