Detaljerne om Sony Xperia 5 V

I slutningen af september kommer Sony Xperia 5 V i butikkerne. Her får du detaljerne.

Sony Xperia 5 V
Xperia 5 V kommer med 128 GB lagerplads og et kamerasetup, som ligner det, vi finder i den større model Xperia 1 V. Begge telefoner kører på den samme processor- og chipsetplatform (Foto: Sony)

Tidligere på året fik vi topmodellen Sony Xperia 1 V. Nu har Sony offentliggjort en mindre og mere kompakt version af Xperia 1 V, der har navnet Xperia 5 V.

Sony Xperia 5 V har i lighed med dens storesøster et avanceret kamerasetup, der målretter sig dem, som skaber indhold på telefonen. Udover det åbenlyse med forbedret kamerateknologi, så skal du lægge mærke til, at Xperia 5 V har en dedikeret mikrofon til lyd, når der optages video.

Telefonen har desuden 3,5 mm. jackstik, hvor hovedtelefoner kan tilsluttes, men også mikrofon, hvis du ønsker en dedikeret mikrofon ved video eller lydoptagelser.

I forhold til Xperia 5 IV, der kom sidste år, har den nye model forbedret portrætfunktion, som ifølge Sony, bringer portrætterne tættere på standarderne i kameraer med udskiftelige objektiver.

Kort om Xperia 5 V

  • Den nye smartphone Sony Xperia 5 V er en mindre og mere kompakt version af Xperia 1 V.
  • Xperia 5 V har et avanceret kamerasetup med dedikeret mikrofon, forbedret portrætfunktion og mulighed for at tilslutte ekstern mikrofon eller hovedtelefoner. Den har også en Game Enhancer-funktion til spiloptagelse og -afspilning.
  • Xperia 5 V har et stort batteri med trådløs og hurtig opladning, samt et kraftfuldt chipset fra Qualcomm. Den kommer i salg i Danmark den 29. september til en pris på 7.499 kroner. Der er også en lanceringskampagne med et gratis headset.

Bruger mindre strøm og yder mere

Sony Xperia 5 V kamera
Dette er kameraerne i Xperia 5 V (Foto: Sony)

Batteriet har en kapacitet på 5.000 mAh. Det lyder af meget, men fyrer du den af med videooptagelser, så skal strømmen nok få ben at gå på.

Heldigvis har Sony formålet at reducere strømforbruget med 20 procent, sammenlignet med Xperia 5 IV. Angiveligt skulle man stadig have 50 procent strøm tilbage, når dagen slutter, selvom telefonen har været brugt meget.

Xperia 5 V har trådløs opladning og kablet opladning, hvor det tager en halv time at oplade telefonen til 50 procents batterikapacitet. Desuden lover Sony, at batteriet stadig vil have en kapacitet på mindst 80 procent efter tre års brug.

Telefonen er bygget over det nyeste Qualcomm-topmodel chipset Snapdragon 8 Gen 2.

Også god til gaming

Sony Xperia 5 V game spil
Her ses Sonys spil-funktion i Xperia 5 V (Foto: Sony)

Sony har også i Xperia 5 V deres Game Enhancer-funktion, hvor der nu er kommet en ny temafarve.

Der er også L-y laser (low gamma laser), lydudjævner, mikrofon til chat samt mulighed for at optage spilsekvenser.

Telefonen har Sonys dedikerede musik og videoapps, der kan anvendes for at udnytte lyd og fotohardwaren fuldt ud. Selve kameraappen har også fået en overhaling, sammenlignet med sidste års model.

Du kan herunder se min video om Xperia 1 V, hvor du kan se de kamerafunktioner, der også er i den kommende Xperia 5 V. Her kan du se testen af Xperia 5 IV.

Se testen af Xperia 1 V

Det koster Xperia 5 V

Du kan købe Sony Xperia 5 V i Danmark fra den 29. september.

Prisen bliver 7.499 kroner (vejledende) og farvevalget er sort, platinsølv og blå. Xperia 5 IV har 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. I denne telefon kan du desuden anvende MicroSD-kort.

Forsalgsperioden byder på en mulighed for, hos udvalgte forhandlere, at købe Xperia 5 V sammen med in-ear headsettet Sony WF-1000XM5, der har en vejledende værdi af 2.500 kroner.

Du kan læse mere om lanceringskampagnen her.

SÅDAN BLIVER SONY XPERIA 5 V OPDATERET: Du får 2 års Android-opdateringer og tre år sikkerhedsopdateringer, ifølge Sony.

Mere til historien

Sidste års model, Xperia 5 IV, kan nu købes til omkring 5.000 kroner. Denne telefon er stadig et godt valg, hvis du vil have topmodelspecifikationer i en forholdsvis kompakt størrelse.

Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Sonys nye hjemmehøjttalere og soundbars – 2024 lineup

Her er de nye Sony Bravia soundbars til din hjemmebiograf.

(mere…)
Sony bekræfter Xperia-telefon event

Så er det officielt. Der kommer en ny Sony Xperia-telefon. Der er særligt 3 ting, som jeg er meget spændt på.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram