Public service-medie lukker ned for Twitter … eller X

Efter Elon Musk har skåret drastisk i moderationen på Twitter/X er platformen blevet “giftig”.

Twitter X logo
X er “The Social Media Formerly Known as Twitter”. (Grafik: MereMobil.dk)

Det australske public service-medie ABC satser fremover mere på YouTube, Facebook, Instagram og TikTok.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Beslutningen kommer efter X, der indtil fornylig hed Twitter, har skruet ned for moderationen.

Ifølge ABC (Australian Broadcasting Corporation) er flere af mediets mest profilerede journalister blevet chikaneret og har derfor forladt X, mens andre journalister er blevet udsat for mere chikane og flere ubehagelige kommentarer.

ABC har reageret med at droppe hovedparten af sine konti på X, og har blandt andet lukket sin @abcemergency, som er en alarm-112-konto, på X og henviser folk til deres lokale radiostation og ABC’s webside.

Elon Musk håner public service-medier

ABC følger således efter de to amerikanske public service-medier NPR og PBS, der i april vinkede farvel til Twitter efter Elon Musk havde kaldt dem “statsmedier”.

Ejeren af X, milliardæren Elon Musk, har også hånet ABC og SBS (Special Broadcasting Service) for at være “statsstøttede medier. Det svarer til at Elon Musk håner DR og TV 2.

ABC: X er for dyr

Men ABC lukker ikke kun sine konti på grund af manglende moderation. Det er ifølge ABC også blevet for dyrt at bruge X, som har introduceret en ny betalingsmodel.

Fremover vil der kun være følgende fire ABC-konti på X: @abcnews, @abcsport, @abcchinese, som når ud til det kinesisktalende publikum på X, og master-@abcaustralia-kontoen.

Elon Musk har ikke overraskende reageret på ABC’s tiltag ved at anklage ABC for at omfavne censur:

– “Nå, selvfølgelig foretrækker de censurvenlige sociale medier. Det gør den australske offentlighed ikke,” skriver Elon Musk på X.

Ifølge ABC’s administrerende direktør, David Anderson, er langt størstedelen af ​​ABC’s publikum på sociale medier på YouTube, Facebook, Instagram og TikTok.

– “Vi ønsker at fokusere vores indsats og ressourcer der, hvor vores publikum er,” siger David Anderson.

Mere til historien

Vores egen redaktør, John G., har under overskriften “Gak Gak-udvikling på Twitter fortsætter” for nylig forholdt sig til, at Twitter blev til X. Hver gang undertegnede skal skrive om X, får det mig til, at tænke på da den afdøde musiker Prince fik den skøre idé, at adoptere et symbol – the Love Symbol – som kunstnernavn. Man kunne hverken skrive (det tætteste man kom var O+>) eller udtale symbolet, så det blev hurtigt til kunstneren “The Artist Formerly Known as Prince”.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Apple og Disney stopper reklamer på X efter nye vanvidsudtalelser

Elon Musk har påstået kontroversielle ting om jøder. Det har fået flere prominente annoncører til at stoppe annonceringen.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu kan du slette Threads uden Instagram ryger med

Der er nu mulighed for at Threads-brugere kan slette deres konto, uden Instagram også bliver slettet.

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram