Nu skal du finde el-appen frem igen! Strømprisen er på det højeste niveau i år

I efteråret 2022 blev det for alvor populært at følge el-priserne på apps. Nu er det igen relevant. Strømprisen har nået det højeste niveau i år.

el-mast strøm
KORT VERSION: Strømpriserne i Danmark har nået det højeste niveau i år på grund af højt elforbrug, lav vindkraft og stigende gas- og kulpriser. Det er nu, at du skal finde din el-app frem igen og vælge de billigste tidspunkter, når du f.eks. skal vaske tøj (Foto: MereMobil.dk)

Sommeren over har man egentlig været vant til, at strømpriserne for det meste havde et fornuftigt niveau igen, men i dag, onsdag den 23. august 2023, har strømpriserne nået det højeste niveau i år.

Det sker i timen mellem klokken 19.00 og 21.00, hvor den nogle steder i landet når omkring eller lige over 4 kroner per kWh. Det skriver Euroinvestor.

-”Uroen på gasmarkedet og kulprisen har fået gaspriserne til at stige igen. Europæerne er kommet hjem fra sommerferie, og med en hedebølge i Sydeuropa er elforbruget højt for årstiden. Der er vindstille vejr over Europa, så priserne går op i takt med at solen går ned,” siger Kristian Rune Poulsen, chefkonsulent ved brancheorganisationen Green Power Denmark, til Børsen.

Så mens du måske næsten har ”glemt”, at holde øje med strømpriserne i 2023, hvor priserne nemlig har været lavere end sidste år, ja, så skal du måske til at være opmærksom igen. Der kan i hvert fald være en del penge at spare.

Første halvdel af året var elafgiften sænket, men tiltaget stoppede den 1. juli 2023. Og det tyder altså på, at vi igen kan risikere høje priser på vores el.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Populære el-apps

Nogle af de mest populære el-apps er ”Min Strøm”, ”Elpriser”, ”Andel Energi”, ”Watts – Energiassistent”, “Elly” og ”Elspotpriser”. Dog kom appen “Min Strøm” i modvind, da den begyndte at koste penge at bruge.

Det er ikke kun el-priserne, som er tårnhøje. Det er også dagligvarer og meget andet. Derfor er det altid godt at spare hvor man kan.

Det kan derfor være en fordel, at tjekke priserne når man ved, at man skal vaske tøj, opvaskemaskinen skal køre eller endnu mere, hvis man har en el-bil, som skal oplades.

LÆS OGSÅ: Elly er et gratis alternativ til ”Min Strøm”

Bruger du en el-app, hvis ja hvilken? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Vi har prøvet en vild nødstrømsløsning

Mere til historien

Tidligere har el-apps været nogle af de mest downloadede, men enten har brugerne dem altså fortsat installeret ellers er fokus ikke kommet nok på el-priserne endnu.

Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram