Face ID ansigtsgenkendelse er måske på vej til Mac

Et patent kan have afsløret, at flere Mac-modeller måske snart vil få ansigtsgenkendelse – Face ID.

MacBook Pro 14, M2 Pro, 2023
KORT VERSION: MacBook Pro 14 tommer, M2 Pro, 2023 har ikke ansigtsgenkendelse, men det kan fremtidige MacBooks måske komme med (Foto: MereMobil.dk)

MacBooks har nogle fordele, men når man kigger på biometri-delen, så har producenterne af bærbare computere med Windows været længere fremme længe.

Nu tyder det på, at Apple arbejder på at få Face ID klar til MacBooks.

Apple har i flere år haft ansigtsgenkendelse til iPhones og nu også iPads. Faktisk var den første iPhone, som kom med Face ID, iPhone X, der blev lanceret i 2017. Men MacBooks har altså ladet vente på sig.

Nye patenttegninger har sat gang i rygterne om, at funktionen formegentlig er på vej til iMac og MacBooks. Det skriver Tek.no.

Patenterne er dateret tilbage til 2019, men altså først godkendt i nyere tid. Der spekuleres i om det er fordi, at Apple har ville holde dem hemmelige så længe som muligt? På patenttegningerne ses det, hvordan Apple vil implementere Face ID på Mac. Du kan se patenttegningerne her.

Grunden til at Face ID endnu ikke er lanceret på Mac kan være, at MacBooks har en meget slank skærm og der derfor ganske simpelt ikke har været plads til sensorerne. iPhones og iPads er mindre end Macs, men også tykkere end skærmene på MacBooks.

LÆS TESTEN: MacBook Air 15-tommer | større skærm og lidt mere ydelse

Det ventes, at Apple vil komme med nye Mac-modeller enten i slutningen af i år eller starten af næste år. Disse vil angiveligt komme med M3-processor og altså måske også ansigtsgenkendelse. Vi må vente og se om disse patenttegninger bliver til virkelighed.

MacBook Pro 14″ med M2-chip – se testen

Mere til historien

Nogle Mac-computere har oplåsning via fingeraftryk.

Læs også:
Rygterne svirrer atter om MacBook Air med M2-chip

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram