Pas nu på! Du bliver let snydt af denne MitID-mail

Du modtager måske en mail, som fortæller, at det er sidste chance for at opdatere din digitale adgang.

MitID
En svindelmail oplyser, at det er sidste mulighed for at opdatere MitID. Det er naturligvis IKKE rigtigt (Grafik: MereMobil.dk)

Nedlukningen af NemID – og overgangen til MitID – har fået IT-svindlerne ud af busken. De udnytter skiftet til at udsende svindelmails, der f.eks. kan lokke kreditkortinformationer ud af danskerne.

Mailen er ret professionelt lavet og teksten er faktisk også temmelig overbevisende. Jeg troede lige i starten, at der var tale om en ægte mail. Heldigvis spottede jeg afsenderen, som var ”@cazazzi.com”. Bemærk! Du kan sagtens modtage en mail med en anden afsender. Det bliver mailen ikke mere ægte af.

Mailen underskrives med ”Danish Authority for Digitisation”. Dette er taget fra den officielle ”Om MitID”-side – på engelsk – i den danske version hedder det ”Digitaliseringsstyrelsen”. Endnu et fejltrin fra de IT-kriminelle.

Når du trykker ”Fortsæt” i svindelmailen, ledes du til et falsk domæne, hvor det ligner at MitID-loginboksen indlæses. Det gør den naturligvis ikke. Formålet er narre dig til at indtaste dit MitID-brugernavn.

Herefter bedes du om dit kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre – og bum! Nu har svindlerne stjålet dine kortoplysninger som kan misbruges eller sælges. De har også dit MitID-brugernavn.

Pas på derude! Dette er meget sofistikeret lavet og det er let at tro, at det faktisk er en ægte mail. Men det er det IKKE.

LÆS OGSÅ: Falske apps udgiver sig for at være den nye Threads

MitID-svindelmail
MItID svindelmail som landede i juli 2023 hos mange danskere (Grafik: MereMobil.dk)

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Borgerservice stoppede ved undgangen af juni 2023 hjælpen til NemID-brugere. Ved udgangen af oktober lukkes NemID hel ned. Du kan læse mere om overgangen til MitID her.

TV 2 advarer mod hjælp til at opsige abonnement

Udenlandske tjenester kræver penge for at hjælpe med opsigelse af TV 2 Play-abonnementer.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Skal du have penge tilbage fra Sygeforsikring danmark? Pas på!

Vær opmærksom i din mailindbakke. Der er svindel i omløb. Netop nu er der mange, som får ”penge tilbage” fra Sygeforsikring danmark.

(mere…)
MitID - er du træt af QR-koden? Sådan fjernes den

GUIDE: Sådan skifter du fra QR-kode til engangs-koder på MitID.

(mere…)
Svindlere bruger i stigende grad kendte, danske numre til fupopkald

De danske teleselskaber er teknologisk bagud, når det kommer til spoofing over telefonen.

(mere…)
MobilePay presser tusindvis af brugere

Danske Bank er i gang med, at udfase NemID.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram