Samsung Galaxy Z Fold5 – mere holdbar

Nye hængsler og et slankere udtryk, det er nyhederne i Galaxy Z Fold5, der også er blevet mere holdbar end Galaxy Z Fold4.

Samsung Galaxy Z Fold5
Samsung Galaxy Z Fold5 har fået en forbedret “film” henover inderskærmen, så den er sværere at ridse (Foto: Samsung)

Da Galaxy Z Fold4 kom sidste år styrkede Samsung blandt andet alurammen, og den udvendige skærm blev bedre til at modstå ridser. I år forsætter Samsung med at optimere på holdbarheden.

Den store nyhed på Galaxy Z Fold5 er, at den sikkerhedsfilm som ligger over inderskærmen, har fået et løft, så den er mindre modtagelig overfor ridser.

Selve skærmene er dog de samme som på Galaxy Z Flip5. Der er 7,6 tommer på hovedskærmen mens den udvendige skærm, når telefonen er foldet sammen, er på 6,2 tommer.

I lighed med Samsung Galaxy Z Flip5, så har foldmodellen også fået nye hængsler, så mellemrummet mellem skærmene, når telefonen er lukket, forsvinder – og mindre snavs kan finde ind til hovedskærmen.

En ny dobbelt ”skinnestruktur” gør desuden, at eksterne stød afbødes, skriver Samsung om telefonen.

Stadig en fantastisk skærm

Selvom skærmene er de samme som sidste år, må vi ikke glemme Samsungs evner til at producere fantastiske skærme.

Begge skærme er af typen ”Dynamic AMOLED 2X” med 1-120 Hz dynamisk opdateringshastighed på hovedskærmen. Derudover er lysstyrken hævet med over 30 procent. Hovedskærmen er nu oppe på 1.750 nits.

Den forøgede lysstyrke gør det endnu lettere at se skærmindholdet i direkte sollys.

Ligesom Galaxy Z Fold4 er denne telefon også certificeret med IPx8. Det betyder, at den kan modstå at være i 1,5 meter dybt ferskvand i op til 30 minutter. Det anbefales dog ikke at tage telefonen med i swimmingpoolen eller i havet, når du bader.

Samsung Galaxy Z Fold5
Samsung Galaxy Z Fold5 understøtter S Pen, der i sin nye udgave er blevet slankere. Der kommer også et Slim S Pen Case, hvor S Pen kan opbevares sammen med telefonen (Foto: Samsung)

Yder som Galaxy S23 Ultra

Samsung benytter platformen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 i Galaxy Z Fold5. Dermed kommer ydelsen på niveau med Galaxy S23 Ultra.

På magisk vis er det lykkedes at reducere vægten en smule, så telefonen nu vejer 253 gram – 10 gram mindre end forgængeren, som i øvrigt havde tabt 8 gram fra dens forgænger Galaxy Z Fold3.

Herunder kan du se mål og vægt på henholdsvis Galaxy Z Fold5 og Z Fold4.

MålVægt
Galaxy Z Fold5, åben129,9 x 154,9 x 6,1 mm.253 gram
Galaxy Z Fold5, lukket67,1 x 154,9 x 13,4 mm.
Galaxy Z Fold4, åben130,1 x 155,1 x 6,3 mm.263 gram
Galaxy Z Fold4, lukket67,1 x 155,1 x (14,2-15,8) mm.

Mere fokus på miljø

I lighed hvad vi ser hos Apple, så har Samsung også gradvist introduceret brugen af genbrugsmaterialer i produkterne. Denne gang er det optimeret i forhold til tidligere generationer.

I Galaxy Z Fold5 samt i Galaxy Z Flip5 indgår genbrugsglas og aluminium i produktionen. Plastikken kommer fra genbrug af fiskenet, vandtønder og PET-flasker.

Emballagen er fremstillet af 100 procent genbrugsmateriale, fortæller Samsung.

Der er ingen tvivl om, at det mest miljørigtige ville være slet ikke at producere de nye enheder, men når nu de kommer, er det rart, at der tænkes bæredygtighed ind i produkterne.

SÅDAN OPDATERES SAMSUNG GALAXY Z FOLD5: Samsung opdaterer løbende Android-platformen, brugerfladen One UI og sikkerhedsplatformen i mindst fire år. Sikkerhedsdelen opdateres i fem år. Det oplyser Samsung til MereMobil.dk.

Ny stabilisator i kameraet

Selvom kameraspecifikationerne mellem Fold4 og Fold5 ligner ret meget hinanden, så er der nogle nyheder, som man ikke sådan lige får øje på.

Den optiske stabilisator (OIS) er ny. Desuden er der en ny processor til efterbehandling af billederne.

I forhold til Fold4 er flere af kamerafunktionerne fra Samsung Galaxy S23 Ultra fulgt med ind i den nye model.

Samsung Galaxy Z Fold5
Samsung Galaxy Z Fold5 har i alle variante 12 GB RAM (Foto: Samsung)

Det koster Samsung Galaxy Z Fold5

Du skal forberede dig på at betale en hel del for at få den nyeste generation af Z Fold-serien i lommen. Ligesom sidste år kan du også denne gang få en konfiguration med 1 TB lagerplads.

Den ”mindste” model med 256 GB lagerplads koster 14.799 kroner, 800 kroner mindre end hvad Galaxy Z Fold4 kostede ved præsentationen. 512 GB varianten er også steget 800 kroner, mens 1 TB-modellen har fået en prisforøgelse på 700 kroner.

 • 256 GB / 12 GB RAM: 14.799 kroner
 • 512 GB / 12 GB RAM: 15.799 kroner
 • 1 TB / 12 GB RAM: 17.699 kroner

Du kan købe Samsung Galaxy Z Fold5 fra den 11. august 2023 – cirka en måned tidligere, end da Galaxy Z Fold4 kom i butikkerne. Forsalget startede den 26. juli lige efter Unpacked-præsentationen.

Farvemulighederne bliver Phantom Black og Cream samt en ny farve kaldet Icy Blue. Via Samsungs egen webshop kan du desuden finde farverne Gray og Blue.

Jeg var ret vild med sidste års Fold-model og mens du venter på min anmeldelse af Galaxy Z Fold5, så kan du genlæse testen af Z Fold4 her – samt se min videoanmeldelse.

Samsung har også præsenteret en ny flipmodel – en klaptelefon. Du kan læse min test af Samsung Galaxy Z Flip5 her.

Min mening om Z Fold5

Specifikationer. Samsung Galaxy Z Fold5

 • Skærm, åben: 7,6”, 1-120 Hz, Dynamic AMOLED
 • Skærm, lukket: 6,2”, 48-120 Hz, Dynamic AMOLED
 • Batteri: 4.400 mAh
 • Hukommelse: 256, 512 GB eller 1 TB
 • RAM: 12 GB
 • Lyd: Stereohøjttalere
 • Kamera: 50 megapixels, f/1.8
 • Ultravidvinkel kamera: 12 megapixels, f/2.2, 123 grader
 • Telefoto kamera: 10 megapixels, f/2.4, OIS, 3x optisk zoom
 • Frontkamera: 10 megapixels, f/2.2 + 4 megapixels, f/1.8
 • Styresystem: Android 13 med One UI 5.1.1
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
 • Bluetooth: 5.3
 • Wi-Fi: Op til Wi-Fi 6E + 5G-mobilforbindelse
 • Vægt: 253 gram
 • Dimensioner åben: 129,9 x 154,9 x 6,1 mm.
 • Dimensioner lukket: 67,1 x 154,9 x 13,4 mm.
 • Sikkerhed: Fingeraftrykssensor på siden
 • Vandafvisende: Overholder IPx8-klassificeringen
 • Opladning: 25 watt opladning med kabel. 15 watt trådløs opladning
 • Farver: Icy Blue, Phantom Black, Cream

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Samsung Galaxy Z Fold5 understøtter eSIM og anvender Nano SIM-kort. Den kommer også med Samsungs sikkerhedslag Knox og Knox Vault.

Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 ser dagens lys

Samsung har i dag i Paris præsenteret den nye Galaxy Z Fold6. Igen med fokus på Galaxy AI, men også mere hårdførhed i et foldbart design.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram