Samsung Galaxy Z Flip5 er en stor nyhed

Endelig en skærm på forsiden der kan bruges til noget. Vi har set nærmere på Samsung Galaxy Z Flip5.

Samsung Galaxy Z Flip5
Nu kan frontskærmen rent faktisk anvendes til noget brugbart. Samsung Galaxy Z Flip5 har 3,4 tommer frontskærm og 6,7 tommer hovedskærm (Foto: Samsung)

Mit største kritikpunkt af de tidligere Galaxy Flip-telefoner har været frontskærmen, der mest af alt bare var en brevsprække. Du kan ”kigge ind”, men kan reelt ikke betjene, det du ser.

På Galaxy Z Flip5 er skærmstørrelsen forøget fra 1,9 til 3,4 tommer. Dermed minder Z Flip5 ret meget om Motorola Razr 40 Ultra, der dog har 3,6 tommer frontskærm samt en højere opløsning.

Samsung har denne gang forbedret hængslerne, så klapperne kan lukkes helt sammen. På tidligere modeller var der et lille mellemrum inde ved hængslet. I praksis betyder det, at mindre skidt og snavs kan sætte sig.

Der ingen nyheder på inderskærmen, som fortsat er 6,7 tommer i Full HD+ opløsning samt den vanlige flotte Samsung-skærmkvalitet. Der er en lysstyrke på 1200 nits, hvilket er i den høje ende på topmodellerne lysstyrke. Og naturligvis får du 120 Hz opdateringshastighed.

Sidste år så vi dynamisk opdateringshastighed mellem 10 og 120 Hz på Galaxy Z Flip4. Denne gang kan skærmen gå helt i hvile på blot 1 Hz.

Beskyttet mod vand og støv

Selvom Galaxy Z Flip5 anvender foldbar skærmteknologi, som stadig er forholdsvist nyt, så skal du ikke været bekymret for at telefonen falder fra hinanden.

Samsung har fra udgave til udgave forbedret konstruktionen, så den holder bedre.

Denne gang er hovedskærmen udstyret med et støddæmpende lag – og så er både inder- og ydersiderne beskyttet af glastypen Gorilla Glass Victus 2, der er den stærkeste glasvariant på markedet.

I lighed på Galaxy Z Flip4 så er denne også IPx8-certificeret. Det gør, at telefonen modstår ophold på 1,5 meter (fersk)vand i 30 minutter. Du kan dog ikke tage telefonen med i pool eller ved badning på stranden.

Snapdragon-processor

Samsung Galaxy Z Flip5 kører på Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 og præcis som på Galaxy S23-serien er ydelsen løftet en smule, sammenlignet med andre telefoner, der benytter den samme platform.

Kameraerne er stort set identiske med, hvad vi så i den foregående model, hvilket betyder en ret habil kameraoplevelse i de fleste situationer. I min anmeldelse af Galaxy Z Flip4, kan du se fotoeksempler, så du ved, hvad du skal forvente af den nye udgave.

Telefonen har trådløs opladning med op til 15 watt og kablet opladning med 25 watts effekt, der giver halv kapacitet på batteriet efter en halv times opladning. Reverse charging (trådløs powershare) er også understøttet.

SÅDAN OPDATERES SAMSUNG GALAXY Z FLIP5: Samsung opdaterer løbende Android-platformen, brugerfladen One UI og sikkerhedsplatformen i mindst fire år. Sikkerhedsdelen opdateres i fem år. Det oplyser Samsung til MereMobil.dk.

Samsung Galaxy Z Flip5
Samsung Galaxy Z Flip5 i den nye farvevariant "mint" (Foto: Samsung)

Højere pris – igen igen

Sidste år steg priserne (fra Z Flip3 til Z Flip4) med 500 kroner for den billigste variant. I år får priserne endnu et nøk opad.

Varianten med 256 GB lagerplads koster 9.499 kroner – præcis 500 kroner mere end forgængeren. Der er også lagt 500 kroner mere på 512 GB-udgaven. Læg mærke til, at den ellers nogenlunde prisvenlige 128 GB-version er udgået.

Motorolas konkurrent, Razr 40 Ultra, koster 8.899 kroner for 256 GB lagerplads. Du kan læse vores test af Razr 40 Ultra her.

Hvis du vil afprøve om klaptelefonen er noget for dig, så kan Galaxy Z Flip4 med 128 GB lagerplads findes ned til omkring 5.000 kroner. Tjek dagsprisen på Samsung Galaxy Z Flip4.

Se testen af Galaxy Z Flip5

Priser: Samsung Galaxy Z Flip5

 • 256 GB / 8 GB RAM: 9.499 kroner
 • 512 GB / 8 GB RAM: 10.499 kroner

Telefonen kommer i farverne graphite, cream og lavender. En helt ny mint-farve tilføjes til udvalget. På Samsungs egen webshop kan Galaxy Z Flip5 desuden bestilles i gray, blue, green og yellow.

Forsalget startede den 26. juli 2023 lige efter Unpacked-præsentationen. Samsung Galaxy Z Flip5 kan købes fra den 11. august 2023.

Læs også vores anmeldelse af Samsung Galaxy Z Flip5.

Specifikationer: Samsung Galaxy Z Flip5

 • Skærm: 6,7”, Full HD+, 120 Hz (1-120 Hz), AMOLED
 • Coverskærm: 3,4”, 720x748 px, 60 Hz, AMOLED
 • Batteri: 3.700 mAh
 • Trådløs opladning: Ja. Reverse charging (ja)
 • Opladning: 25 watt opladning med kabel. 15 watt trådløs opladning
 • Hukommelse: 256 eller 512 GB
 • RAM: 8 GB
 • Lyd: Stereohøjttalere
 • Kamera: 12 megapixels, f/1.8, OIS
 • Ultravidvinkel kamera: 12 megapixels, f/2.2, 123 gr.
 • Frontkamera: 10 megapixels, f/2.2, 85 gr.
 • Styresystem: Android 13 med One UI 5.1.1
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen2
 • Bluetooth: 5.3
 • Vægt: 187 gram
 • Dimensioner åben: 71,9 x 165,2 x 6,9 mm
 • Dimensioner lukket: 71,9 x 85,1 x 15,1 mm
 • Sikkerhed: Fingeraftrykssensor på siden
 • Farver: Graphite, Cream, Lavender og Mint

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes to gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Det er ikke muligt at anvende hukommelseskort i Z Flip5.

Du kan få det bedste fra Samsung Galaxy S23, billigere
(mere…)
Samsung klar med nye tablets og Earbuds

Samsung har netop udvidet deres lineup, når det kommer til tablets. Mød Galaxy Tab S9 FE og Galaxy Tab S9 FE+, samt Galaxy Buds FE.

(mere…)
OnePlus’ foldbare smartphone fremvist på video

Telefonen er endnu ikke officiel, men nu har YouTube-kanalen Unbox Therapy fremvist en tidlig version af OnePlus Open. Se den her.

(mere…)
Billig-udgave af Galaxy S23 kommer i denne uge

Inden for få dage præsenterer Samsung en billigversion af Galaxy S23 med navnet Galaxy S23 FE.

(mere…)
OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram