Samsung Galaxy Z Flip5 er en stor nyhed

Endelig en skærm på forsiden der kan bruges til noget. Vi har set nærmere på Samsung Galaxy Z Flip5.

Samsung Galaxy Z Flip5
Nu kan frontskærmen rent faktisk anvendes til noget brugbart. Samsung Galaxy Z Flip5 har 3,4 tommer frontskærm og 6,7 tommer hovedskærm (Foto: Samsung)

Mit største kritikpunkt af de tidligere Galaxy Flip-telefoner har været frontskærmen, der mest af alt bare var en brevsprække. Du kan ”kigge ind”, men kan reelt ikke betjene, det du ser.

På Galaxy Z Flip5 er skærmstørrelsen forøget fra 1,9 til 3,4 tommer. Dermed minder Z Flip5 ret meget om Motorola Razr 40 Ultra, der dog har 3,6 tommer frontskærm samt en højere opløsning.

Samsung har denne gang forbedret hængslerne, så klapperne kan lukkes helt sammen. På tidligere modeller var der et lille mellemrum inde ved hængslet. I praksis betyder det, at mindre skidt og snavs kan sætte sig.

Der ingen nyheder på inderskærmen, som fortsat er 6,7 tommer i Full HD+ opløsning samt den vanlige flotte Samsung-skærmkvalitet. Der er en lysstyrke på 1200 nits, hvilket er i den høje ende på topmodellerne lysstyrke. Og naturligvis får du 120 Hz opdateringshastighed.

Sidste år så vi dynamisk opdateringshastighed mellem 10 og 120 Hz på Galaxy Z Flip4. Denne gang kan skærmen gå helt i hvile på blot 1 Hz.

Beskyttet mod vand og støv

Selvom Galaxy Z Flip5 anvender foldbar skærmteknologi, som stadig er forholdsvist nyt, så skal du ikke været bekymret for at telefonen falder fra hinanden.

Samsung har fra udgave til udgave forbedret konstruktionen, så den holder bedre.

Denne gang er hovedskærmen udstyret med et støddæmpende lag – og så er både inder- og ydersiderne beskyttet af glastypen Gorilla Glass Victus 2, der er den stærkeste glasvariant på markedet.

I lighed på Galaxy Z Flip4 så er denne også IPx8-certificeret. Det gør, at telefonen modstår ophold på 1,5 meter (fersk)vand i 30 minutter. Du kan dog ikke tage telefonen med i pool eller ved badning på stranden.

Snapdragon-processor

Samsung Galaxy Z Flip5 kører på Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 og præcis som på Galaxy S23-serien er ydelsen løftet en smule, sammenlignet med andre telefoner, der benytter den samme platform.

Kameraerne er stort set identiske med, hvad vi så i den foregående model, hvilket betyder en ret habil kameraoplevelse i de fleste situationer. I min anmeldelse af Galaxy Z Flip4, kan du se fotoeksempler, så du ved, hvad du skal forvente af den nye udgave.

Telefonen har trådløs opladning med op til 15 watt og kablet opladning med 25 watts effekt, der giver halv kapacitet på batteriet efter en halv times opladning. Reverse charging (trådløs powershare) er også understøttet.

SÅDAN OPDATERES SAMSUNG GALAXY Z FLIP5: Samsung opdaterer løbende Android-platformen, brugerfladen One UI og sikkerhedsplatformen i mindst fire år. Sikkerhedsdelen opdateres i fem år. Det oplyser Samsung til MereMobil.dk.

Samsung Galaxy Z Flip5
Samsung Galaxy Z Flip5 i den nye farvevariant “mint” (Foto: Samsung)

Højere pris – igen igen

Sidste år steg priserne (fra Z Flip3 til Z Flip4) med 500 kroner for den billigste variant. I år får priserne endnu et nøk opad.

Varianten med 256 GB lagerplads koster 9.499 kroner – præcis 500 kroner mere end forgængeren. Der er også lagt 500 kroner mere på 512 GB-udgaven. Læg mærke til, at den ellers nogenlunde prisvenlige 128 GB-version er udgået.

Motorolas konkurrent, Razr 40 Ultra, koster 8.899 kroner for 256 GB lagerplads. Du kan læse vores test af Razr 40 Ultra her.

Hvis du vil afprøve om klaptelefonen er noget for dig, så kan Galaxy Z Flip4 med 128 GB lagerplads findes ned til omkring 5.000 kroner. Tjek dagsprisen på Samsung Galaxy Z Flip4.

Se testen af Galaxy Z Flip5

Priser: Samsung Galaxy Z Flip5

  • 256 GB / 8 GB RAM: 9.499 kroner
  • 512 GB / 8 GB RAM: 10.499 kroner

Telefonen kommer i farverne graphite, cream og lavender. En helt ny mint-farve tilføjes til udvalget. På Samsungs egen webshop kan Galaxy Z Flip5 desuden bestilles i gray, blue, green og yellow.

Forsalget startede den 26. juli 2023 lige efter Unpacked-præsentationen. Samsung Galaxy Z Flip5 kan købes fra den 11. august 2023.

Læs også vores anmeldelse af Samsung Galaxy Z Flip5.

Specifikationer: Samsung Galaxy Z Flip5

  • Skærm: 6,7”, Full HD+, 120 Hz (1-120 Hz), AMOLED
  • Coverskærm: 3,4”, 720×748 px, 60 Hz, AMOLED
  • Batteri: 3.700 mAh
  • Trådløs opladning: Ja. Reverse charging (ja)
  • Opladning: 25 watt opladning med kabel. 15 watt trådløs opladning
  • Hukommelse: 256 eller 512 GB
  • RAM: 8 GB
  • Lyd: Stereohøjttalere
  • Kamera: 12 megapixels, f/1.8, OIS
  • Ultravidvinkel kamera: 12 megapixels, f/2.2, 123 gr.
  • Frontkamera: 10 megapixels, f/2.2, 85 gr.
  • Styresystem: Android 13 med One UI 5.1.1
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen2
  • Bluetooth: 5.3
  • Vægt: 187 gram
  • Dimensioner åben: 71,9 x 165,2 x 6,9 mm
  • Dimensioner lukket: 71,9 x 85,1 x 15,1 mm
  • Sikkerhed: Fingeraftrykssensor på siden
  • Farver: Graphite, Cream, Lavender og Mint

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Det er ikke muligt at anvende hukommelseskort i Z Flip5.

Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram