Ny grøn tendens? – Her belønnes du med gratis parkering

Projekt skal stoppe bilerne bilerne inden de kører ind til byerne.

Visualisering af et knudepunkt
Det nye knudepunkt vil byde på en perron med blandt andet kys-og-kør zone, cykelparkering og overdækket venteområde. Det bliver desuden muligt at lade elbilen. Visualisering: NIRAS

Bilerne ud af byen. Det synes at være et mantra for flere af de større danske byer i disse.

Blandt andet Odense strammer stille og roligt grebet om bilisterne med en mildest talt stram parkerings-strategi i den indre by.

Nu følger Aalborg efter som deltager i et pilotprojekt. Det er Vejdirektoratet, som står bag. Der er allerede taget det første spadestik til pilotprojektet, som tager udgangspunkt i en udbygning af samkørselspladsen i Aalborg Øst.

– “Vi ser gode muligheder i forbindelse med at omdanne vores samkørselspladser til knudepunkter i forsøget på at reducere trængsel og CO2-udledning i de større byer,” udtaler afdelingsleder i Vejdirektoratet Niels Skjøde Agerholm i en pressemeddelelse.

Kig på bynære områder

Han tilføjer, at Aalborg Øst-projektet kan give vigtige erfaringer, der kan danne grundlag for fremtidige projekter på landsplan.

Og her har Vejdirektoratet kig på de eksisterende samkørselspladser i bynære områder og tæt på motorveje. Tanken er at omdanne dem til knudepunkter, der er effektive mødesteder for flere forskellige transportformer.

Visualisering af  knudepunkt
Det er pilotprojektet ambition, at øge motivationen for samkørsel. Visualisering: NIRAS

Således skal bilisterne i Aalborg Øst kunne parkere bilen – vel at mærke helt gratis – og skifte til for eksempel elcykel, løbehjul eller til en af Aalborgs kommende BRT-busser, som fortrinsvis glider gennem trafikken i dedikerede busbaner og således kan undgå trængselsproblemer.

– “Det er afgørende, at vi udnytter vores eksisterende infrastruktur bedst muligt og tilbyder danskerne adgang til en bred vifte af transportformer”, siger Niels Skjøde Agerholm videre.

Knudepunkter kan både bidrage til at skabe mere effektive og bæredygtige rejser, samtidig med at de reducerer belastningen af vejene. Derudover er målet at de forbedrede forhold vil øge motivationen for samkørsel.

Når knudepunktet i Aalborg står færdigt, vil Vejdirektoratet evaluere og se på mulighederne for at udpege flere samkørselspladser rundt om i Danmark.

Mere til historien

Grønnere forsyningskæder er også grøn omstilling og dermed renere luft i byerne. Den vej arbejder Postnord med og vil med elbiler sikre en lavere udledning af CO2 og miljø- og sundhedsfarlige stoffer. Læs mere om det her

Nyt LFP-batteri afsløret med 1.000 km rækkevidde

Batteriproducenten CATL har afsløret et nyt LFP-batteri, der skulle have en rækkevidde på over 1.000 kilometer på én opladning.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram