Ny grøn tendens? – Her belønnes du med gratis parkering

Projekt skal stoppe bilerne bilerne inden de kører ind til byerne.

Visualisering af et knudepunkt
Det nye knudepunkt vil byde på en perron med blandt andet kys-og-kør zone, cykelparkering og overdækket venteområde. Det bliver desuden muligt at lade elbilen. Visualisering: NIRAS

Bilerne ud af byen. Det synes at være et mantra for flere af de større danske byer i disse.

Blandt andet Odense strammer stille og roligt grebet om bilisterne med en mildest talt stram parkerings-strategi i den indre by.

Nu følger Aalborg efter som deltager i et pilotprojekt. Det er Vejdirektoratet, som står bag. Der er allerede taget det første spadestik til pilotprojektet, som tager udgangspunkt i en udbygning af samkørselspladsen i Aalborg Øst.

– “Vi ser gode muligheder i forbindelse med at omdanne vores samkørselspladser til knudepunkter i forsøget på at reducere trængsel og CO2-udledning i de større byer,” udtaler afdelingsleder i Vejdirektoratet Niels Skjøde Agerholm i en pressemeddelelse.

Kig på bynære områder

Han tilføjer, at Aalborg Øst-projektet kan give vigtige erfaringer, der kan danne grundlag for fremtidige projekter på landsplan.

Og her har Vejdirektoratet kig på de eksisterende samkørselspladser i bynære områder og tæt på motorveje. Tanken er at omdanne dem til knudepunkter, der er effektive mødesteder for flere forskellige transportformer.

Visualisering af  knudepunkt
Det er pilotprojektet ambition, at øge motivationen for samkørsel. Visualisering: NIRAS

Således skal bilisterne i Aalborg Øst kunne parkere bilen – vel at mærke helt gratis – og skifte til for eksempel elcykel, løbehjul eller til en af Aalborgs kommende BRT-busser, som fortrinsvis glider gennem trafikken i dedikerede busbaner og således kan undgå trængselsproblemer.

– “Det er afgørende, at vi udnytter vores eksisterende infrastruktur bedst muligt og tilbyder danskerne adgang til en bred vifte af transportformer”, siger Niels Skjøde Agerholm videre.

Knudepunkter kan både bidrage til at skabe mere effektive og bæredygtige rejser, samtidig med at de reducerer belastningen af vejene. Derudover er målet at de forbedrede forhold vil øge motivationen for samkørsel.

Når knudepunktet i Aalborg står færdigt, vil Vejdirektoratet evaluere og se på mulighederne for at udpege flere samkørselspladser rundt om i Danmark.

Mere til historien

Grønnere forsyningskæder er også grøn omstilling og dermed renere luft i byerne. Den vej arbejder Postnord med og vil med elbiler sikre en lavere udledning af CO2 og miljø- og sundhedsfarlige stoffer. Læs mere om det her

Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

(mere…)
Tesla er nu verdens mest solgte bil

Toyota har i mange år solidt været verdens mest solgte bil, men nu må de give titlen videre.

(mere…)
Slut for Henrik Fiskers elbils-eventyr

Fisker har indgivet konkursbegæring.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
MG sænker prisen på to MG4 Electric-modeller

MG følger med markedet og sænker netop nu prisen på udvalgte modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram