PostNord booster mål med flere elbiler

Pakker til private og mindre erhvervsdrivende i landets fire største byer vil inden årets udgang blive omdelt i elbiler.

en person med en pakke
PostNord har flere end 220 elbiler på vejene dagligt. Foto: PostNord/PR

Hvis noget skal flyttes, skal de store rykke først. Og det må man sige, at Postnord gør.

PostNords dieselbiler på Frederiksberg og i København er nemlig skiftet ud med elbiler.

På Frederiksberg gælder det den såkaldte hjemmelevering til privatkunder og mindre erhvervsdrivende i hele kommunen, mens det i København er ruterne i København K, Christianshavn, Østerbro, Nordhavn, Vesterbro, Valby, Vanløse og Brønshøj, der nu køres emissionsfrit.

– “Som stor logistikvirksomhed er det vigtigt for os at bidrage til en grønnere forsyningskæde, siger Stine Sander, Pakke- og Kommunikationsdirektør i PostNord Danmark, i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at elbilerne kan vi sikre en mindre udledning af CO2 og miljø- og sundhedsfarlige stoffer på de pågældende ruter.

– “På den måde gør vi en forskel der kan mærkes både nu og i fremtiden.”

PostNord oplyser, at målet er at være fossilfri i 2030, og at siden 2009 har PostNord, som er ejet af den svenske og den danske stat, reduceret sin CO2-udledning i Danmark med 70 procent.

I 2025 vil PostNord reducere CO2-udledningen med 40 procent sammenlignet med 2020, og senest i 2027 vil PostNord omdele last mile – altså nærlokalt – emissionsfrit.

Ved udgangen af 2022 fik PostNord Danmark 100 nye elbiler, og i dag har PostNord flere end 220 elbiler og 500 cykler på vejene dagligt.

Udover Frederiksberg sker hjemmeleveringen på Bornholm og Samsø også 100 procent emissionsfrit, ligesom det er målet, at al hjemmelevering i landets fire største byer bliver omdelt i elbiler ved udgangen af 2023.

Mere til historien

Her kan du læse nyheder om elbiler

Så er den flyvende bil på vej

Så kan du godt begynde at rydde indkørslen. Kineserne er snart i luften med en eldreven mini helikopter. Topfart 130 km/t.

(mere…)
Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
BYD vil undgå EU-told – flytter en del af produktionen

Den kinesiske elbilsproducent BYD har underskrevet en aftale om, at flytte en del af produktionen til en ny bilfabrik i Tyrkiet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram