ChatGPT køber sig ind på redaktioner

Kunstig intelligens rykker et skridt tættere på redaktionsmøderne på en række medier.

en tekst vises på chatgpt
På dette billede kan man se, at vi spurgte ChatGPT om, hvad Google Genesis er for en størrelse. Det vidst ChatGPT ikke, og henviste til en søgning på internettet. Måske på Google? Foto: Peter Bergman

Ifølge mediet Venturebeat rykker OpenAI’s chatbot ChatGPT nu ind på en stribe redaktioner.

OpenAI betaler ifølge Venturebeat ti millioner dollar for aftalen, som er indgået med organisationen American Journalism Project.

OpenAI smider ikke bare en masse rare kontanter på redaktionsbordene, men skal også bygge redaktionelle værktøjer, som bruger OpenAI’s teknologi.

Samtidig åbner omkring 40 lokale nyhedsudbydere deres tekstsystemer på vid gab, og lader OpenAI høste data, som skal gøre chatrobotten ChatGPT bedre til at lave nyhedsindhold, skriver Venturebeat.

– “Vi mener det er essentielt, at AI bliver brugt som et redskab for journalister – ikke som en erstatning,” siger Sarabeth Berman, direktør for American Journalism Project, og tilføjer:

– “Vi er fokuseret på at få den lokale nyhedsjournalistik til at vokse og på at tilføre job til vores lokale nyhedsorganisationer.”

Ifølge Venturebeat er OpenAI vurderet til at have en markedsværdi på 30 milliarder dollar svarende til godt 200 milliarder kroner.

Det er sådan set ikke nyt, at ChatGPT skriver tekster – eller bruges som et tekstværktøj -, som meget vel kan lande på mediernes sider.

Det ses indenfor blandt andet reklame og markedsføring, og mange gange er noter og resultater om blandt andet sekundafodbold et resultat af en robots arbejde. På Ekstra Bladet har man sat en robot til, at skrælle korte noter om Fødevarestyrelsens uddeling af smileys i restaurationsbranchen.

Således er Googles nye AI, der lyder navnet Genesis og som er det græske ord for skabelse eller oprindelse, en del af artikelskrivningen på de store, veletablerede amerikanske medier New York Times, The Washington Post og Wall Street Journal. Faktisk testes Genesis som regulær artikelskriver.

Ifølge Computerworld fortæller anonyme kilder til New York Times, at Genesis kan jonglere med informationer og skabe nyhedsindhold.

Genesis skal fungere som personlig assistent for journalister, der således kan få frigjort tid til andre opgaver end dem, som AI’en kan klare, skriver Computerworld.

Mere til historien

Kan kunstig intelligens erstatte læger? Måske. Region Hovedstaden har anvendt AI i en forsøgsordning, hvor AI spottede tegn på brystkræft hos kvinder. Læs mere om det her

Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
OnePlus klar med Eraser AI på udvalgte modeller

OnePlus er klar med AI-funktionen Eraser AI på udvalgte modeller og teaser for flere AI funktioner kommer i år.

(mere…)
Kunstig intelligens overtager dele af kræftbehandlingen

Brugen af AI vil blive udbredt i højere grad inden for de næste par år, vurderes det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram