iOS 17 klar med funktion til at beskytte øjnene

Apple er på vej med en ny funktion, som skal hjælpe med til at beskytte øjnene på børn og voksne. Det kan måske reducere risiko for nærsynethed.

iOS 17 kommer med en ny funktion, som hedder Skærmafstand (Kilde: MacRumors.com)
iOS 17 kommer med en ny funktion, som hedder Skærmafstand (Kilde: MacRumors.com)

Når Apple senere i år frigiver iOS 17, så bliver det med funktionen ”Skærmafstand”, hvor meningen er at passe på øjnene. Det skriver Macrumors.com.

Netop nu er iOS 17 ude i sin anden betaversion. Denne indeholder nye funktioner og features. Men det kan der løbende komme frem til den endelige iOS 17-version. Ligesom nogle funktioner kan fjernes igen.

OVERBLIK: De 12 vigtigste nyheder i iOS 17

Funktionen ”Skærmafstand” skal forsøge at nedsætte belastningen af øjnene og dermed også forsøge at reducere risikoen for nærsynethed hos børn.

I dag er der en funktion, som hedder Skærmtid. Den holder øje med, hvor lang tid at man bruger ens enhed. Den nye funktion Skærmafstand måler i stedet afstanden mellem skærmen og brugernes øjne. Funktionen virker på enheder med Face ID.

Hvis afstanden mellem enheden og dine øjne er for kort i en længere periode, så vil ”Skærmafstand” advare dig ved en besked, som først forsvinder, når enheden er længere væk fra dine øjne og ansigt. Det er ifølge Apple bedst, hvis der er mindst 30 centimeters afstand mellem enheden og brugerens øjne.

Har du iOS 17 beta installeret og opdateret til anden version, så kan du allerede nu slå den nye funktion til eller fra. Det gør du ved at gå ind i Indstillinger -> Skærmtid -> Skærmafstand.

Ikke alle telefoner kan køre iOS 17. Her kan du se, hvilke iPhones der kan opdateres til iOS 17.

LÆS OGSÅ: Sådan forbedrer du samtalekvaliteten markant på din iPhone

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Når Apple senere i år frigiver iOS 17 til offentligheden, så kommer der også opdateringer til Apple Watch, Mac, iPad, Apple TV m.m.

Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram