Gamle vinyler og tech der holder

EP128: Jeg har været i ’retro-land’ og lyttet på vinylpladespillere. I denne episode taler jeg også om langtidsholdbar teknologi.

Podcast vinyl og tech der holder

I gamle dage var teknologi en investering. I dag bruger vi tingene i relativt kort tid, hvorefter f.eks. en streaminghøjttaler eller telefon sendes på genbrugspladsen.

Jeg besøgte i januar Bang & Olufsens popup-butik Listen Again. Her kunne kunder med gamle B&O-produkter tale med en tekniker, der stillede en diagnose og kom med forslag til, hvad der skulle til, hvis f.eks. transistorradioen eller pladespilleren skulle spille igen.

Bang & Olufsen er en af de få producenter, som går op i langtidsholdbarhed.

Jeg fik mulighed for at se og høre den renoverede pladespiller Beogram 4000c til 112.500 kroner. Pladespilleren var første gang introduceret i 70’erne, men har fået en overhaling som limited-edition for særligt udvalgte.

Turen gik også forbi HIFi Klubben, hvor langtidskøb og mulighed for reparation ligeledes er i fokus. Det var en stor oplevelse at lytte til Michael Jackson på pladespillere i to meget forskellige prisklasser.

Lyt med til denne episode og få et nostalgitrip med en samtale om gamle vinylpladespillere og Hi-Fi fra gamle dage, der stadig holder i dag.

LYT TIL PODCASTEN: Du kan lytte til techpodcasten fra MereMobil.dk, hvor vi taler om teknologi på dansk, via Apple Podcasts, Spotify, Podimo samt i alle podcastapps. Søg efter ‘MereMobil‘ Se også episodeoversigten her.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal have små streaminghøjttalere eller større gulvhøjttalere, så lyt til denne episode af Nybyggerpodcasten.

LÆS OGSÅ: Tech kan sagtens få et nyt liv

HUSK: Du kan vinde et MereMobil.dk-krus, hvis du kan gætte den mystiske lyd, som afspilles i podcasten. Lyt med og mail mig dit bud INDEN den 19. maj 2023.

Mere til historien

Listen Again var en popup-butik på Strøget i København. Den var åben i december 2022 og januar 2023.

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
10 ting som din telefon har erstattet

RETRO: Har du tænkt på, hvor mange fysiske enheder og tjenester at smartphonen har erstattet? Tag med til retro-tech-land.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2: Den svære to’er

PODCAST: Apple Watch Ultra 2 er et solidt ur, men det mangler wow-effekten. Hør min episode om Watch Ultra 2 her.

(mere…)
Populære TV 2’s podcasts kræver adgang til Podimo

TV 2 oplyser, at det fremadrettet kræver abonnement hos Podimo, hvis man vil lytte til nogle af de mest populære podcasts fra TV 2.

(mere…)
Så vigtige er softwareopdateringer til din telefon

PODCAST: Skal du købe en ny telefon, hvis den gamle ikke længere opdateres? Her er svaret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram