Københavnere elsker at være firstmovere

Københavnere er ofte kendte for, at ville være trendsættere, men det er nordjyderne som bruger flest penge på en ny smartphone.

OnePlus 11 5G og OnePlus Buds Pro 2 i grøn (Foto: OnePlus)
OnePlus 11 5G og OnePlus Buds Pro 2 i grøn (Foto: OnePlus)

OnePoll har foretaget en undersøgelse for OnePlus, der viser at københavnerne elsker at være firstmovere, men de er også de bedste til at genbruge elektronik.

Derfor viser undersøgelsen også, at det ikke er i København, at der i gennemsnit bruges flest penge på nye smartphones. Overraskende nok er det de ofte tilbageholdende nordjyder, som bruger flest penge om året på en ny telefon.

OnePlus Nord CE 3 Lite minder om noget

Vigtigt at blive set men en ny telefon?

Det er ikke alle københavnere, der føler det er vigtigt, at blive set med den nyeste smartphone. Ifølge undersøgelsen så er det 14 procent fra Region Hovedstaden, som anser det for meget vigtigt at blive set med den nyeste smartphone.

Region Nordjylland er på andenpladsen, hvor 9 procent af danskerne finder det vigtigt. I Region Midtjylland og Region Syddanmark svarer 7 procent, at det er vigtigt, mens det kun er vigtigt for 6 procent i Region Sjælland.

Selvom det altså er vigtigt for 14 procent af københavnerne at blive set med en ny smartphone, så svarer 21 procent af dem også, at det er grunden til de køber nye produkter. Det at være med på trenden og være firstmover er altså vigtigt for 1 ud af 5 adspurgte.

OnePlus 11 Jupiter Rock Edition: Ny telefon med unik finish

Det er også dobbelt så mange, hvis vi sammenligner med de øvrige regioner i landet. Her er det kun vigtigt for 7 procent i Region Sjælland, 11 procent i Region Midtjylland, 13 procent i Region Nordjylland og 16 procent i Region Syddanmark.

Københavnerne elsker også genbrug

Mens nogle københavnere elsker at være med på trenden, så er det ikke kun det at være firstmover, som er en trend. Det er genbrug nemlig også – og også her er københavnerne i front.

27 procent fra Region Hovedstaden svarer nemlig, at de genbruger elektronik for at reducere deres CO2-aftryk. Det gør sig kun gældende for 17 procent af dem fra Region Sjælland. Mens det i det øvrige Danmark er 26 procent af Region Syddanmark, 25 procent i Region Nordjylland og 20 procent i Region Midtjylland.

Det er nordjyderne som bruger flest penge på nye telefoner. 19 procent svarer, at de bruger mellem 7.500-14.000 kroner om året på en ny smartphone. Her er det kun 14 procent i Region Hovedstaden, 8 procent i Region Sjælland, 7 procent i Region Midtjylland og 8 procent i Region Syddanmark, som svarer, de bruger samme beløb.

TIP: 3 dagligdags-genveje til OnePlus 11

Mere til historien

OnePlus Nord CE 3 Lite har solgt rigtig flot i forsalget - langt bedre end forgængeren.

OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
OnePlus Open kan forsinkes yderligere af patent-krig

Det var egentlig meningen, at OnePlus skulle lancere deres første foldbare smartphone i august. Nu er det uvist, hvor længe den er udskudt.

(mere…)
OnePlus klar med vilde specifikationer på ny model

På det kinesiske marked har OnePlus netop præsenteret en smartphone med vilde specifikationer.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Smartphone-skærm til regnvejr på vej

En ny teknologi er klar, som gør det muligt at bruge smartphonen i regnvejr. Første telefon med teknologien er snart i handlen.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram