Har du modtaget svindel-SMS fra ”Nordea”?

Der florerer en masse SMS-beskeder, hvor afsenderen angiveligt skulle være Nordea. Nu vil banken bekæmpe svindlen med små tiltag.

Betalingskort (Foto: Bruno Glätsch)
Oplysninger enten via computer, mobil eller andet, som giver adgang til dit betalings kort, det er noget svindlere elsker. (Foto: Bruno Glätsch)

Der findes utallige historier, hvor man har hørt, at svindlere har ringet eller skrevet til personer (ofte ældre mennesker) og udgivet sig for at være fra deres bank, det offentlige, politiet eller noget i den stil.

Svindlerne har på den måde svindlet sig til større pengebeløb.

GUIDE: Sådan blokerer du svindelopkald på telefonen

Alt denne svindel frustrerer Nordeas direktør, som nu forsøger at igangsætte en række initiativer, som skal forsøge at en stopper for svindelnumrene. Det skriver Jyllands-Posten.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) vil på et møde med landets banker drøfte, hvordan kunderne bedre kan beskyttes mod svindel fremadrettet.

Nordea udsender nu en besked om til deres 1,1 millioner kunder, at grænsen for straksoverførsler fra 1. juli nedjusteres fra 500.000 kroner til at blive 100.000 kroner i døgnet.

Nordeas direktør for privatkunder, Mads Skovlund, er godt bevidst om at tiltaget ikke vil stoppe for den form for svindel, men risikoen vil være til stede i et mindre omfang.

Jeg har personligt modtaget nogle SMS-beskeder i den seneste uge, hvor afsenderen er ”Nordea”. I en af dem, der oplyses det, at mit ”Visa/dankort er blevet spærret” og det kan opdateres, hvis jeg klikker på et link. Mens der i en anden står ”opdater venligst din app MitID” og så et link.

LÆS OGSÅ: Falske SMS’er om afmelding af køretøj i omløb

Har du også modtaget sådanne beskeder?

Mere til historien

Generelt er et godt råd, at man altid skal være påpasselig med opkald, mails, SMS'er m.m. fra nogle personer, som man ikke umiddelbart kender.

Teleselskab blokerer millionvis af svindelopkald

Hvert år blokeres millioner af opkald fra svindlere af bare ét teleselskab. Du får her fem gode råd til at undgå svindelopkald.

(mere…)
Useriøst Facebook! Er I virkelig så ligeglade?

Din Facebook-konto er hacket og du har mistet kontakten til dine venner. Hvad gør du? Intet! Facebook-ejeren er ligeglad.

(mere…)
Cyberkriminelle tager nye trick i brug

Cybersikkerhedsfirma peger på især to nye metoder svindlere anvender for, at lokke folk i deres fælder.

(mere…)
Falske SMS’er om afmelding af køretøj i omløb

Motorstyrelsen er ude med en advarsel mod falske beskeder. Modtageren kræves oplysninger om afmelding af et køretøj.

(mere…)
Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Vær opmærksom og husk den sunde fornuft - det gælder særligt forældre. Svindlere udgiver sig for at være "dit barn".

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram