Europæisk ”MobilePay” er på vej i år

Det forlyder at en pendant til MobilePay er på vej i løbet af i år. Tjenesten kan håndtere betalinger på tværs af lande.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)
Mobilen tager over for dankortet og nu er en europæisk konkurrent til MobilePay på vej (Foto: MereMobil.dk)

I slutningen af 2023 tyder det på, at The European Payments Initiative (EPI) er klar med en digital wallet, som kan overføre penge fra en konto til en anden øjeblikkeligt. Præcis som vi er vant til med MobilePay. Det skriver Computerworld.

Er det så relevant tænker du måske! Ja, det er det, da tjenesten kan overføre fra person til person uanset hvilke banker, der er involveret i transaktionen og udover grænserne i Europa.

Den nye wallet vil i slutningen af 2023 blive lanceret, men i første runde bliver det et pilotforløb, der omfatter Frankrig og Tyskland, skriver Reuters.

Bag EPI er finansselskaberne Belfius, DZ Bank, ABN Amro, Rabobank, BNP Paribas, BPCE, Credit Agricole, Deutsche Bank og Societe Generale.

Over tid bliver tjenesten udvidet til de flere europæiske lande. Der er pt. ingen forlydender om, hvornår vi kan se frem til løsningen herhjemme.

EPI vil også gøre det muligt at betale online og i butikker, ligesom vi kender det fra MobilePay.

Udover MobilePay eksisterer der andre "person-til-person"-betalingssystemer. I USA kan Apple-brugere således overføre penge i iMessage via Apple Pay Cash. Tjenesten blev annonceret i 2017.

LÆS OGSÅ: MobilePay indfører måske brugerbetaling

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

EPI har netop oplyst, at de har planer om at købe det hollandske betalingsselskab Currence iDeal og PQI fra Luxemburg, som leverer betalingsservices til Currence iDeal.

MobilePay-direktør stopper

Den danske direktør stopper nu hos MobilePay, hvilket oplyses dagen efter han udtalte, at der kan komme brugerbetaling på tale.

(mere…)
MobilePay får måske brugerbetaling

Det er måske snart slut med at bruge MobilePay gratis. Nye indtægtsmodeller overvejes.

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
Måske betaler du for meget med Apple Pay?

Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram