Chromebooks i skoler kan koste kommuner dyrt

En ny rapport viser, at Chromebooks er en dårlig løsning for skoler, da levetiden er kort og reservedelene dyre.

HP Chromebook 14 G4
Chromebooks er billige at anskaffe men bliver hurtigt uddaterede eller går i stykker (Foto: HP.com)

Der er mange danske skoleklasser, som får en Chromebook udleveret. Og det er ikke kun i Danmark. Det sker nemlig også blandt andet i USA.

Grunden til, at Chromebooks er en populær løsning for mange skoler er, at de er relativt billige at købe.

Selvom det virker billigt i købssituationen, så er det måske ikke så billigt på den lange bane. I hvert fald ikke hvis vi skal tro oplysningerne i en ny rapport (Chromebook Churn), som er foretaget af den amerikanske Public Interest Research Group (PIRG).

LÆS OGSÅ: Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Chromebooks går hurtigt i stykker

Under udarbejdelse af rapporten fandt de ud af, at mange Chromebooks allerede er gået i stykker, blot tre år efter de blev købt. Skolernes Chromebooks behandles på meget forskellige måder, hvilket nogle gange er ret hårdt.

Rapporten spotter et vigtigt problem – nemlig at reparationerne er dyre og der er mangel på reservedele. Reparationer kostede i en række tilfælde tæt på halvdelen af en ny Chromebook.

Problemet er ikke kun reservedele og manglen på disse, men softwareopdateringerne stopper også rimeligt hurtigt med at komme til enhederne. Og når de ikke får disse opdateringer, så kan de ikke få adgang til sikre websteder.

KØBSGUIDE: Chromebook? Tjek disse 5 ting før du køber

Køber gamle computere

Google giver dog otte års softwareopdateringer til Chromebooks, men det er fra produktet bliver lanceret. Skoler køber ofte ældre modeller, så der spares lidt penge. Dette betyder softwaresupporten hurtigt kan udløbe.

-”Chromebooks er ikke designet til at holde, men det kan Google ændre på ved at samarbejde med Chromebook-producenter. Google kan forsøge at presse dem til at producere reservedele og standardisere deledesign i videst muligt omfang. Dette ville reducere elektronisk affald og øge reparationsmulighederne,” sådan skriver PIRG blandt andet.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Har du styr på, hvordan skolens enhed, hvad enten det er en iPad, PC eller Chromebook, er sikret, hvis der sker den noget, når dit barn har den med hjemme?

Mac Studio og Mac Pro – to nye vanvidscomputere

Vil du have den ultimative computerkraft? Se nærmere på Mac Studio og Mac Pro!

(mere…)
Apple afslører ny 15-tommer MacBook Air med opgraderet skærm

Mulighed for to ekstra kerner i GPU’en, flere højttalere og større skærm. Her er MacBook Air 15-tommer.

(mere…)
Rygterne svirrer atter om MacBook Air med M2-chip

Der har tidligere været rygter om, at Apple ville komme med en 15 tommer MacBook Air med M2-chip.

(mere…)
Forskning: Mindre skærmtid = færre konflikter

Mindre skærmtid til børn med ADHD giver bedre trivsel og færre konflikter i hjemmet. Børn uden ADHD kan måske også hjælpes.

(mere…)
Ny iMac er måske på vej

Desktopcomputeren iMac opdateres med nyt chipset, forlyder det.

(mere…)
MacBook Pro 14” test – perfekt arbejdscomputer

TEST: Skal du arbejde med videoredigering, 3D-grafik eller lydproduktion, er det MacBook Pro 14”, at du mangler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram