Apple klargør til side-loading af apps

En kommende EU-lovgivning har bestemt, at Apple skal åbne konkurrence app-butikker på iPhone og iPad.

Matias Cruz
Apple i New York (Foto: Matias Cruz)

Apple gør klar til, at en ny EU-lovgivning vil give andre (ens Apples egen, red.) app-butikker adgang til iPhones og iPads. Den nye EU-lovgivning hedder ”Digital Markets App”. Det skriver Computerworld.

Der har været mange skriverier omkring denne åbne “App Store”, da det ifølge Apple blandt andet vil gå ud over sikkerheden.

LÆS OGSÅ: Apple: Derfor skal App Store ikke åbnes

En af Apples helt store indtægtskilder er ellers deres egen App Store, hvor udviklere og andre ”app-ejere” skal betale op mod 30 procent af deres omsætning til Apple. Men det kan snart ændre sig, da EU-lovgivningen skal give adgang til konkurrerende app-butikker.

Når Apple kommer med iOS 17, der ventes til efteråret, så skulle det være med muligheden for at installere apps udenom App Store. Det kaldes også for ”sideloading”. Skal vi tro 9to5mac, så bliver det dog begrænset til at gælde indenfor EU. Dermed vil det altså ikke være muligt f.eks. i USA eller andre lande udenfor EU.

Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Det ventes, at vi til WWDC i starten af juni måned bliver klogere på denne del. Her ventes det, at vi får et smugkig på iOS 17.

LÆS OGSÅ: Ældre iPhones mister adgangen til App Store

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Du kan blive klogere på Spotify-appen og hvordan du får en widget på hjemmeskærmen på din iPhone her.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram