Ældre iPhones mister adgangen til App Store

Flere af Apples tjenester vil ikke længere kunne tilgås på ældre iOS-versioner fra starten af maj. Sådan lyder det fra en oftest pålidelig Twitter-bruger.

iOS 11 iPad og iPhone
iOS 11 kommer til iPhone og iPad (Foto: Apple)

Skal man tro den ofte pålidelige Twitterbruger @stellafudge, så kan brugere med ældre iOS-versioner miste adgangen til App Store fra starten af maj måned. Det skriver Tek.no.

Apple har ikke kommenteret på rygterne, men på deres supportside findes der information om, hvad du gør, hvis din enhed ikke længere understøtter Apples services. Det kan være generel information, da der jo engang imellem er enheder, som ikke længere understøttes.

Men kort og godt opfordres brugerne generelt til, at opdatere til den nyeste softwareversion, der er understøttet på den pågældende enhed.

Apple klar med vigtig sikkerhedsopdatering

De tjenester, som nogle iOS-versioner måske snart ikke understøtter længere, er bl.a. Apple Music, Apple TV+, Apple Kort og Siri. Det største tab for de fleste er dog nok App Store.

iCloud vil stadig være tilgængelig for brugere.

Apple skriver ikke noget på deres supportside om, hvilke versioner af deres styresystem, som vil blive ramt af manglende understøttelse. Men ifølge Stella Fudge, så skulle det gælde nedenstående versioner af software til Apple-enheder:

  • iOS 11 til iOS 11.2.6
  • macOS 10.13 til macOS 10.13.3
  • watchOS 4 til watchOS 4.2.3
  • tvOS 11 til tvOS 11.2.6

Generelt er Apple-brugere god til at opdatere sammenlignet med Android-brugere. Der skulle være 72 procent af de aktive brugere, som har opdateret til iOS 16, der er den seneste store opdatering. Mens det på nyere enheder (introduceret de seneste fire år) er 81 procent af alle enhederne, der har iOS 16. Det viser officielle tal fra Apple.

Disse enheder kan IKKE køre iOS 17

Tallene viser også, at det derfor kun er 8 procent, som har iOS 14 eller ældre. Så det vil nok også være begrænset, hvor mange som bliver påvirket af, at enhederne ikke vil understøtte længere – også selvom det er alle Apple-enheder, det kan ramme.

iOS 11 blev frigivet i efteråret 2017.

Mere til historien

Til sammenligning har mindre end 18 procent af Android-brugerne den nyeste Android-version (Android 13), det viser tal fra analysefirmaet Statcounter.

Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Fra iOS 17 bliver iPhone et smartdisplay

RYGTE: Din iPhone får fra iOS 17 smartdisplay-tilstand. Læs mere om funktionen og et par andre nyheder, der forventes.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram