Apple klar med vigtig sikkerhedsopdatering

Apple har udsendt iOS 16.4.1 til iPhone og lignende opdateringer til andre Apple-enheder og ældre iPhones. Det er en vigtig sikkerhedsopdatering.

IOS 16.4

Inden påsken udsendte Apple opdateringen til iOS 16.4, men allerede nu er de klar med en ny opdatering, som indeholder vigtige sikkerhedsrettelser.

Den største nyhed i iOS 16.4 var, at lydkvaliteten ved telefonopkald blev forbedret.

Foruden iOS 16.4.1 er der også opdatering klar til iPadOS 16.4.1 og macOS 13.3.1.

Opdateringen til iOS 16.1.4. indeholder også fejlrettelser med noget, der er relateret til emojis og Siri. Opdateringen har buildnummer 20E252 og den understøtter alle enheder, som kan køre iOS 16, hvilket er fra iPhone 8 og nyere. Det skriver 9to5mac..

En af fejlene med emojis var, at der var en ”pushing hands”, som ikke viste de forskellige varianter af hudtoner. Mens fejlen med Siri var, at Siri i nogle tilfælde ikke reagerede. Det skriver Cnet.com.

Ifølge Apples sikkerhedsunderstøttelsesdokumenter til iOS og macOS indeholder den nye software rettelser til to separate sårbarheder, som begge var kendt af Apple for at være blevet aktivt udnyttet.

Sikkerhedsopdateringen fikser flere “nul-dages fejl”.

De sårbarheder, der er tale om er:

  • CVE-2023-28205: Et problem med WebKit, som kan føre til vilkårlig kodeudførelse ved behandling af specielt udformet webindhold.
  • CVE-2023-28206: Et problem med IOSurfaceAccelerator, som fører til, at en app muligvis udføre vilkårlig kode med kernerettigheder.

Apple har fikset CVE-2023-28205 med forbedret hukommelsesstyring og CVE-2023-28206 med bedre inputvalidering, lyder det kort fra selskabet

Apple har også udgivet en ny Safari 16.4.1-opdatering til macOS Monterey og macOS Big Sur, som sandsynligvis løser WebKit-sårbarheden.

Ældre enheder får også sikkerhedsfix

Sikkerhedsfixet er vigtigt. Apple har også sendt en opdatering ud til ældre modeller, der ikke kan opdateres til iOS 16.

Det betyder, at der nu er en iOS 15.7.5 og iPadOS 15.7.5 opdatering klar. Modeller fra iPhone 6S, iPhone 7, iPhone SE (2016), samt iPad Air 2, iPad mini (4. generation) og iPod Touch (7. generation) kan altså også drage nytte af opdateringen. Det skriver Apple på deres supportside.

LÆS OGSÅ: Disse enheder kan IKKE køre iOS 17

Der er også en macOS Big Sur 11.7.6 og Monterey 12.6.5 opdatering klar. Det skulle dog måske kun løse fejlen CVE-2023-28206. Det skriver Hacker News.

Har du ikke modtaget opdateringen på din Apple-enhed, så kan du søge manuelt efter den. Det gør du ved at gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Softwareopdatering. Her ser du, hvilken version din enhed har installeret og om der er en opdatering, som endnu ikke er installeret.

Husk altid at lav en backup af din enhed før du opdaterer.

Mere til historien

iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjede i øvrigt 21 nye emojis. Er du en der bruger mange emojis, så er der altså nu endnu flere emojis end tidligere.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Slettede billeder på iPhone dukker op igen

En rigtig træls iOS-fejl er opstået efter den seneste softwareopdatering. Slettede billeder er dukket op igen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram