Nu droppes data-begrænsningen endelig

5G-INTERNET: Ét teleselskab har fjernet databegrænsningen på abonnementer til 5G-forbindelser rettet mod private husstande.

Huawei 5G router
En router med SIM-kort er alt, hvad det kræver at komme på nettet (Foto: MereMobil.dk)

Fremtidens internet til hjemmet kommer ikke nødvendigvis via kabler som fiber, COAX eller xDSL.

Udbygningen af 5G-mobildækning gør det mere og mere relevant for privatforbrugere, at hente en router og et SIM-kort fremfor at vente på oprettelsen af en internetlinje.

Alle teleselskaber har ”5G internet til hjemmet”-produkter på hylderne, men de er ledsaget af et gigantisk benspænd; databegrænsningen.

Hidtil har 5G-pakkerne med router og SIM-kort haft en begrænsning på 1 TB data om måneden, hvilket for nogle husstande er i underkanten. Mange ved slet ikke, hvor stort dataforbrug de har. Alene af den årsag fravælges løsningen. Usikkerheden er for stor.

3 har fjernet databegrænsningen og ”fair use”

Teleselskabet 3 går imod strømmen. Begrænsningen er fjernet.

– ”Det vi har gjort, er at fjerne fairuse-grænsen helt, så der nu er ubegrænset databrug. Det gælder både for eksisterende og nye kunder, fordi vi gerne vil vise, at vi er et reelt alternativ til fiber og derfor skal folk heller ikke bekymre sig om, om de har nok data på hjemmenetværket,” fortæller kommunikationskonsulent Frederik Gammelby Jensen fra 3 til MereMobil.dk.

Hos søster-teleselskabet Oister, der også har internet-løsning via 5G, er downloadgrænsen stadig 2 TB.

Konkurrenterne har stadig begrænsninger på dataforbruget

YouSee, Telenor og Telia kører med en begrænsning på 1 TB (1.000 gigabyte) om måneden. Overskrides grænsen nedsættes hastigheden på forbindelsen markant – man fristes til at sige ned til det ubrugelige.

3 har flere gange sat spørgsmålstegn ved, om nedgravning af endeløse kilometer fiberkabler er nødvendige. På den modsatte side finder vi Nuuday / YouSee, som mener, at 5G bliver aldrig så godt som fiber.

Mere til historien

Der er stor forskel på 5G-hastigheden hos teleselskaberne. I forhold til en fiber- eller COAX-forbindelse er svartiderne langsommere på en 5G-forbindelse. Mens download fungerer fornuftigt for mange så er upload markant langsommere end på mange kablede forbindelser.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram