Motorola Rizr kan være fremtidens mobil

Motorola har afsløret koncepttelefonen, Rizr, der har et NYT skærmformat. Måske fremtidens telefon?

Motorola Rizr concept phone
Motorola Rizr konceptteleofn til venstre. Motorola Rizr (2006/2007) – (Grafik: MereMobil.dk / Mrmobile)

Under Mobile World Congress har Motorola haft koncepttelefonen Rizr vist frem. Navngivningen stammer – præcis med Razr – fra tidligere modeller. Der er tale om en spændende telefon, som på nuværende tidspunkt er en koncepttelefon.

LÆS OGSÅ: Motorola Razr tager yderskærmen til et nyt niveau

Det er ikke en ”almindelig” smartphone, men heller ikke en foldbar. Skærmen er nemlig en ”rulleskærm”. Det skal forstås på den måde, at skærmen automatisk rulles ud og bliver større – når det er nødvendigt.

Det er en ”motor” i telefonen, som sammen med softwaren sikrer, at telefonen til hver tid har det mest brugbare format/størrelse.

I hænderne på journalister

Motorola fremviste konceptet i efteråret 2022, men til Mobile World Congress er de så langt fremme, at journalister og lignende har måtte afprøve enheden.

Noget af det, som man først lægger mærke til er, at telefonen ikke har et frontkamera. Eller det har den så alligevel, men det er skjult af skærmen og kommer frem, når du har brug for det. Skærmen kan rulle begge veje – så den kan ikke kun blive større ved at rulle den ene vej – den kan også afsløre ”detaljer og funktioner”, som er gemt på bagsiden, når den ruller den anden vej.

Salget af foldbare vil næsten fordobles i år

Skærmen bliver også større, hvis du vender telefonen, når du skal se f.eks. en YouTube-video. Det samme sker, hvis du skal have plads til diverse ”redigerings-værktøjer” f.eks. i Gmail eller andet.

Det er svært helt at forklare med ”ord”, hvordan Motorola Rizr er. Reelt set er det en telefon og et skærmformat, som skal opleves.

MOBILTEST: Motorola Moto G53 | et pletskud til lavpris?

Om Motorola holder lidt igen med en lancering fordi de husker, hvordan Samsung Galaxy Fold-serien kom fra start, det er uvist.

Der er ingen meldinger om, hvornår eller om telefonen får en officiel lancering.

MrMobile ser nærmere på Motorola Rizr

Mere til historien

Der er lidt ligheder beslægtet med Samsungs “The Sero TV”, som også vender rundt, hvis man ser vertikalt indhold på det.

Motorola giver mobiler årets hotteste modefarve

De roste Motorola modeller Edge 40 Neo og Razr 40 Ultra kommer nu i en nøje udvalgt farve.

(mere…)
Nu kommer den fede sorte udgave af OnePlus Open

Hold inde med bestillingen af OnePlus Open hvis det er den sorte farve, der tænder dig.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Samsung er måske på vej med billig foldbar

Det forlyder, at Samsung er på vej med en billig foldbar smartphone, hvilket måske kan være med til udbrede den formatet til flere.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Har jeg taget fejl af OnePlus Open?

Min test af OnePlus Open endte lavt i forhold til flere andre techmedier. Har jeg fejlvurderet OnePlus Open?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram