Denne robotplæneklipper kører uden kabler

Græs-sæsonen 2023 nærmer sig. Nu kommer Stiga med en plæneklipperrobot, hvor ledningerne er skåret over.

Stiga robotplæneklipper GPS
Stiga A1500 holder op til 1.500 kvm græsplæne på kun to klipperunder (Foto: Stiga)

Afgrænsningskabler til robotplæneklippere er noget af det mest opslidende. Ligger de ikke præcist, klipper robotten ikke de rigtige steder. Efter noget tid er kablet forsvundet ned under græsplænen, hvorefter det er bøvlet at finde kablet og ændre banen.

Stiga har til denne sæson præsenteret Stiga A1500, der er en totalt kabelløs robotplæneklipper, hvor navigationen i haven foregår via GPS-signaler og såkaldt Active Guidance System-teknologi (AGS).

Stiga-robotten styres med en app, hvorfra der også kan oprettes ”no-go-zoner” og i det hele taget holdes øje med, hvordan maskinen plejer græsplænen.

Temmelig hidsig robot

Der er knald på, når Stiga A1500 kører. Knivskæret roterer med 2.850 omdrejninger i minuttet og producenten lover, at robotten holder op til 1.500 kvm græsplæne ved blot to klipperunder.

Maskinen er i stand til at køre på op til 45 graders stigninger.

Stiga oplyser, at denne maskine kører helt til bygningens kant.        

SEMI TRÅDLØS: I 2022 kom Husqvarna med den nye Sileno-klipper, der stadig kræver kanttråd. Denne robot har også GPS-teknologi, så du kan indramme et nyt bed via appen uden at skulle trække en ny kanttråd. Mere om Husqvarna-robotplæneklipperen her.

Lovende robotplæneklipper

Stiga A1500, synes jeg, lyder rigtigt spændende, men… Sidste år lancerede Segway også en trådløs robotplæneklipper, hvor afgrænsningskabler heller ikke var nødvendige.

Det viste sig, at der var rigtigt mange forbehold involveret. Det var langt fra i alle haver, hvor Segway-robotten kunne køre – og måske af samme grund fik jeg aldrig mulighed for at teste Segway.

Det bliver interessant, om Stigas løsning er mere plug-and-play. Ifølge Stiga skulle store glasfacader eller trampoliner ikke være en hindring for at navigationen skulle fungere.

Kræver abonnement

Stiga A1500 har en vejledende pris på 24.999 kroner. Du skal være opmærksom på, at robotten kræver konstant 4G-dataforbindelse til mobilnetværket. Denne skal købes gennem Stiga.

A1500 har 750 klippetimer inkluderet ved købet. Disse er aktive i ét år efter købet. Herefter skal du tilkøbe flere klippetimer. Den mindste pakke med 200 klippetimer koster 225 kroner.

Med andre ord. Du skal både købe hardwaren samt et abonnement på klippetimer.

Du kan ikke selv udskifte mobilforbindelsen til et selvvalgt teleselskab, oplyser Stiga til MereMobil.dk.

I efteråret annoncerede Husqvarna en ny serie af robotplæneklippere til 2023-sæsonen, som har satellitforbindelse og kører uden kanttråd. Her kan du læse mere om Husqvarna Nera.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Robotterne findes også inden i huset. Inden du køber en robotstøvsuger, så læs vores guide til robotstøvsugere.

Snapchat har lanceret ny chatbot

OpenAI's GPT-teknologi er nu klar til Snapchat. Bliv klogere på, hvordan du kan få adgang til det her.

(mere…)
Så vild er den nye kunstige intelligens

BAGGRUND: Teknologier som ChatGPT og DALL-E skriver selv artikler, laver billeder og svarer på komplicerede spørgsmål. Læs hvor vildt det er.

(mere…)
Her er robotten for alvor rykket ind i køkkenet

Robot kan kokkerere fire måltider på et kvarter. Det er formentlig verdens eneste spisested, hvor kokken er en robot.

(mere…)
ChatGPT er dum og velkommen, siger ekspert

Ekspert mener, at kunstig intelligens kan hjælpe os med at opbygge mere tilfredsstillende og produktive karrierer.

(mere…)
Mere end 100 millioner har brugt ChatGPT

KORT NYT: ChatGPT blev lanceret i november. Siden da har mere end 100 millioner brugere gjort brug af AI-robotten.

(mere…)
Nu indfører chatrobot betaling

Abonnenter vil få fordele med chatrobotten ChatGPT. Betalingen kommer efter en indsprøjtning på 10 milliarder dollar fra Microsoft.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram