Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

Dansk ekspert opfordrer til, at man sletter TikTok app'en, hvis man har den downloadet på telefonen (Foto: konkarampelas / Pixabay.com)
Nogle danske TikTok-brugere tager TikTok-appen op til overvejelse (Foto: konkarampelas / Pixabay.com)

En ny undersøgelse som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau viser, at 17,7 procent af danskerne bruger TikTok, men mange overvejer at slette appen.

Blandt brugerne overvejer 40,9 procent at fjerne TikTok fra telefonen. 4,1 procent har da undersøgelsen blevet gennemført, slettet den kinesiske app.

Det hører med til billedet, at 55 procent af de adspurgte ikke vil vende appen ryggen.

Bytedance vil berolige

Som vi tidligere har beskrevet, er TikTok designet til at høste data fra brugernes telefoner – og funktionen udnyttes. TikTok er den app, blandt alle SOME-apps, som høster flest data.

Bytedance, der ejer TikTok, har tidligere forsøgt at berolige bekymrede vesterlændinge ved at sige, at man gerne vil finde en såkaldt ”partner” i Europa. 

I 2022 blev en datacenteraftale underskrevet. Aftalen skal sikre, at data fra TikTok-brugere i Storbritannien og EU bliver opbevaret i Europa.

Senest er der annonceret en datalokation i Norge gennem firmaet Green Mountain, men det har fået nordiske politikere til at spørge, om der kan være sikkerhedsudfordringer, skriver Berlingske.

IKKE FAIR FOR BØRNENE: Sociale medier er et spændende eksperiment, som vi alle er en del af og TikTok er ekstremt vanedannende. Når vi tager små børn og sætter dem alene i sofaen med en iPad, så er der simpelthen så meget indhold fra alle mulige. Vi lægger alt ansvaret over på børnene og der er ingen forældre, som holder øje med, hvad de ser Det, synes jeg, ikke er fair. Det fortalte Rasmus Kolbe fra bureauet WeAreCube i P1 Debat. Rasmus har SOME-profilen Lakserytteren. Alene på TkTok har han over én million følgere. Rasmus Kolbe har tidligere i Berlingske udtalt, at hans egne børn ikke får lov til at være på TikTok.

…om det så var på månen

Hvor TikTok-data er placeret, har reelt ingen betydning for datahøst eller frygten for datalæk til den kinesiske regering, vurderer en ekspert, som MereMobil.dk har talt med.

–  “En europæisk partner til Bytedance har ingen betydning i relation til at sikre borgernes data. Om opbevaringen sker i Norge eller på Månen er lige meget. Problemet er ejerskabet. I henhold til en sikkerhedslov fra 2017, kan den kinesiske regering sikre sig adgang til data, hvis de ønsker det. Det er problemet,” fortæller John Strand, teleekspert i Strand Consult.

Du kan høre flere af synspunkterne fra eksperten i nedenstående podcastepisode, som du også finder på Spotify og i alle andre podcast-apps.

Bytedance mener ikke, at TikTok er designet til at travle brugernes data – i hvert fald ikke mere end andre SOME-apps – selvom en undersøgelse dokumenterer det modsatte. Du kan læse Bytedance’ svar her.

Vil du forstå TikTok-sagen? Så lyt med her

https://open.spotify.com/episode/10ye0eHvwnSsTEtHCwKx02?si=ha9pXw6gRmGy1AS_SH1ZTA

Mere til historien

Ritzaus undersøgelse blev gennemført fra den 6.-10. marts 2023 og involverede 1.000 repræsentative respondenter over 18 år.

TikTok er klar med Instagram-lignende app

En ny app fra TikTok er i al stilhed blevet lanceret - og den minder en del om Instagram.

(mere…)
Arto er tilbage – det første danske sociale medie

Der var mange skriverier om Arto med alt fra krænkelser af børn, mobning og trusler på livet. Nu er Arto tilbage!

(mere…)
Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram