Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro – et kommende VR-headset – er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

Meget detaljerede beskrivelser af et kommende Reality Pro headset er kommet frem hos Bloomberg (Grafik: Ali Pazani)

Apple er efter sigende på vej med et VR/AR headset Reality Pro. Headsettet bliver højst sandsynligt annonceret ved dette års udviklerkonference (WWDC). Senere i år skulle den blive lanceret i USA med en pris på 3.000 dollars.

Apple når i mål efter et syv års langt projekt, hvor de har rykket mere end 1.000 medarbejdere fra deres teknologiske udviklergruppe (Technology Development Group) ind på projektet. 

Projektet vil være Apples første nye produktkategori siden lanceringen af det første Apple Watch tilbage i 2015. Det er et stort økonomisk sats fra Apples side. 

Reality Pro vil være lavet af aluminium, glas og skum (puderne på headsettet).

Bloombergs analytiker Mark Gurman siger, at det kommende headset vil få et design, som minder lidt om Apples AirPods Max. Det har en buet skærm, hvor brugerens øjne kan “ses gennem skærmen”. Der er højttalere på siderne og et pandebånd for at sikre den på brugerens hoved. Det skriver GSMArena.

Hvad kan forventes af Reality Pro?

Reality Pro vil angiveligt bruge en modificeret version af Apples M2 processor og have en batteripakke, der er tilsluttet til headsettet via kabel, som brugeren vil kunne have i sin lomme. Batteriet vil efter sigende have størrelsen på to iPhone 14 Pro Max batterier stablet oven på hinanden. Strømtiden er dog ikke imponerende, da det angiveligt kun vil holde strøm i op til to timer. 

Headsettet vil være anderledes i forhold til lignende produkter på markedet såsom Meta Quest Pro i et par få funktioner.  

Reality Pro vil have ansigts- og øjensporing, VR kombineret med AR, egen interface ligesom det vi kender fra iPhone og iPad, og vil kunne bruges som en videoenhed (til at se film på eller som en ekstern skærm for Mac).

Headsettet har angiveligt flere udvendige kameraer til at tracke brugerens hænder og sensorer indvendigt til tracking af øjenbevægelser. 

Styres med fingrene

Dette betyder, at headsettet kan registrere, hvad brugeren kigger på og derfor gøre det muligt for brugeren at interagere med det iPhone-lignende 3D interface (xrOS) ved at række hånden frem og med fingrene “tage fat” i de virtuelle 3D elementer. 

Det vil derudover have en Digital Crown, ligesom vi kender fra Apple Watch, så brugeren kan skifte mellem Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR).  

-”Når brugeren skifter fra VR til AR vil brugerens VR-miljø smelte sammen og blive opslugt af det virkelige miljø,” skriver Gurman i sin rapport. Gurman tilføjer også at Apple forventer dette bliver et af højdepunkterne i Reality Pro headsettet.  

Vild samtale i Facetime

Reality Pro vil gøre det muligt at rendere en persons ansigt og fulde krop ind i et VR-miljø, til når brugeren benytter sig af FaceTime.

På den måde kan to personer have en samtale i VR, der føles tættere på virkeligheden end Metas tegnefilms-lignende gengivelse, men på grund af de store krav til processerkraften, vil Reality Pro dog vise alle brugere i form af Memojis, når du facetimer med mere end to personer ad gangen.  

Kæmpe biografskærm

Brugere vil også kunne bruge headsettet som en ekstern skærm til Mac. I denne tilstand vil brugerne se deres skærm i VR, men stadig bruge deres computers touchpad, mus og tastetur. 

Det vil være muligt at se en film på et “gigantisk lærred” i et fuldstændigt simuleret miljø som for eksempel rummet eller en ørken. For at få den fulde oplevelse med rummelig lyd skal du have AirPods i ørene.  

Det rygtes, at Apple allerede er ved at gøre klar til du kan prøve Reality Pro i butikkerne.

Apple har, ifølge Bloomberg, en langsigtet plan med projektet og forventer ikke profit for første generation af produktet, selv om den har en høj pris.  

Apple har ikke kommenteret på Bloombergs rapport.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien 

Der har før været lignende rygter om for eksempel Apple Glasses tilbage i 2017. Denne gang er det dog langt mere detaljeret information, der kommer frem om Reality Pro.  

Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram