Snart kan du bruge mobilen når du flyver

Flypassagerer i EU vil snart kunne bruge deres telefoner fuldt ud på flyveturen, lyder meldingen fra Europa-Kommissionen.

Fly, SAS
SAS-fly i Kastrup (Foto: MereMobil.dk)

Der var engang, at man var sikre” ro fra smartphones og andre tekniske enheder, når man fløj. Det krævede derfor, at hvis man ville se film eller andet undervejs, så skulle det være downloadet inden.

Så gav nogle selskaber passagererne muligheden for at benytte Wi-Fi undervejs, når flyet var i dens flyvehøjde. Fremover skal du ikke nøjes med det.

Europa-Kommissionen har besluttet, at flyselskaber må udbyde 5G-teknologi ombord. Det skriver BBC.

Det betyder, at passagerer fremover kan bruge alle funktioner på telefonen under flyvning. Og altså ikke behøver slukke mobilen eller sætte den i flytilstand. Kort og godt vil det være muligt, at foretage opkald, skrive beskeder, streame musik og film, samt alt andet der kendes fra landjorden.

Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Tidligere har disse ting ikke været tilladte, da man har været bekymret for, at det kunne forstyrre automatiske flyvekontrolsystemer. Sådan lyder det fra Dai Whittingham, som er administrerende direktør hos UK Flight Safety Committee, ifølge BBC.

Risikoen for forstyrrelser skulle være meget lille i EU og Storbritannien sammenlignet med eksempelvis USA, lyder det.

-”Der er meget mindre udsigt til interferens. Vi har et andet sæt frekvenser til 5G, og der er lavere strømindstillinger end dem, der er tilladt i USA,” siger Thierry Breton.

Deadline for medlemslandene til at stille 5G-frekvensbåndene til rådighed for fly er den 30. juni 2023.

Hvornår det bliver en realitet i luften er dermed uvist. Men fordi det bliver tilladt på vores breddegrader, så vil det altså ikke gælde globalt.

Mere til historien

Mobilnetværkene rundt i verden er ikke, som vi er vant til herhjemme i Danmark. Vi har for en del år siden lavet en podcastudsendelse, hvor vi gik tættere på det Grønlandske mobilnetværk – hør den fascinerende historie her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram