Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

Twitter Blue Mark
Blue Mark er blevet symbolet for falske konti og misinformation på Twitter (Grafik: MereMobil.dk)

Idéen om et nyt forretningsområde på Twitter, hvor den nye ejer Elon Musk regnede med at kunne skovle milliarder af dollars ind, har slået fejl, skriver Washington Post.

Efter få dage med muligheden for at få det eftertragtede “blue mark” mod betaling af 7,99 dollars om måneden, er tiltaget sat på pause.

“Blue mark” har hidtil vist, at en konto er ægte og certificeret. Det har typisk været varemærker og kendistyper, som har haft markeringen. Nu er “blue mark” blevet synonymet for spredning af misinformation.

På Instagram og Facebook kræver det stadig en forholdsvis omfattelse godkendelsesproces, at få en certificering – der aktuelt ikke koster penge.

LÆS OGSÅ: Sådan fungerer familycenter i Snapchat

Mange falske

Blandt de falske konti har været “våbenfirmaet Lockheed Martin”, der skrev, at firmaet ville stoppe salg af våben til Saudi-Arabien, Israel og USA – i hvert fald ind til der blev iværksat en undersøgelse af brud på menneskerettighederne.

Insulin er nu gratis, lød det fra “medicinalfirmaet Eli Lilly”.

Selv Tesla fik en tur, hvor en falsk konto tilbød at støtte det ukrainske militær med tusindevis af køretøjer, skriver Ritzau.

Det vides ikke, hvornår Twitter igen åbner for registreringen af det blå symbol.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Personlig har jeg en konto på Twitter, som jeg dog ikke bruger ret meget. Jeg er stærkt skeptisk overfor muligheden for, at alle tilsyneladende uden kontrol kan få det blå mærke.

Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Threads er åbnet i Danmark

Twitter, nu kendt som X har fået en konkurrent i Europa. Threads kan også tilgås i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram