Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

Twitter Blue Mark
Blue Mark er blevet symbolet for falske konti og misinformation på Twitter (Grafik: MereMobil.dk)

Idéen om et nyt forretningsområde på Twitter, hvor den nye ejer Elon Musk regnede med at kunne skovle milliarder af dollars ind, har slået fejl, skriver Washington Post.

Efter få dage med muligheden for at få det eftertragtede “blue mark” mod betaling af 7,99 dollars om måneden, er tiltaget sat på pause.

“Blue mark” har hidtil vist, at en konto er ægte og certificeret. Det har typisk været varemærker og kendistyper, som har haft markeringen. Nu er “blue mark” blevet synonymet for spredning af misinformation.

På Instagram og Facebook kræver det stadig en forholdsvis omfattelse godkendelsesproces, at få en certificering – der aktuelt ikke koster penge.

LÆS OGSÅ: Sådan fungerer familycenter i Snapchat

Mange falske

Blandt de falske konti har været “våbenfirmaet Lockheed Martin”, der skrev, at firmaet ville stoppe salg af våben til Saudi-Arabien, Israel og USA – i hvert fald ind til der blev iværksat en undersøgelse af brud på menneskerettighederne.

Insulin er nu gratis, lød det fra “medicinalfirmaet Eli Lilly”.

Selv Tesla fik en tur, hvor en falsk konto tilbød at støtte det ukrainske militær med tusindevis af køretøjer, skriver Ritzau.

Det vides ikke, hvornår Twitter igen åbner for registreringen af det blå symbol.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Personlig har jeg en konto på Twitter, som jeg dog ikke bruger ret meget. Jeg er stærkt skeptisk overfor muligheden for, at alle tilsyneladende uden kontrol kan få det blå mærke.

TikTok risikerer forbud i Danmark 

TikTok kan risikere at blive forbudt i EU's lande, hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen. 

(mere…)
Snapchat: Her er de mest brugte filtre

Bruger du Snapchat, har du garanteret set disse filtre før. Her er listen over de mest brugte Snapchat filtre i 2022.

(mere…)
Twitter igen klar med Blue-abonnement

Efter en fiasko-lancering er Twitter nu klar med deres Blue-abonnement. Apple-brugere skal dog betale en højere pris.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram