Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

Officielt logo til VM i Qatar 2022
Hold dig LANGT væk fra de officielle VM-apps

Advarslen er klar fra flere europæiske datatilsyn mod download af to af Qatars officielle VM-apps. Grunden til dette er, ifølge Politico, at de udgør en stor privacy-risiko. Det skriver Computerworld.

Det er blandt andet de norske og franske kollegaer til det danske Datatilsyn, som er ude med advarslen. Det tyske datatilsyn er de seneste til at bringe en advarsel. De oplyser, at begge apps går ”meget længere” i de data, som de tager, end fortrolighedsmeddelelserne oplyser.

LÆS OGSÅ: Du kan se VM-fodbold i 4K – men ikke på DR TV

Det er de to apps, som hedder ”Ehtraz” og ”Hayya”, der advares mod. Disse apps bliver besøgende til VM bedt om at downloade.

Indsamler mange data

Ifølge det tyske datatilsyn, så indsamler den ene af de omtalte apps data om, hvornår og med hvilket nummer et telefonopkald foretages. Den anden app forhindrer enheden, som den er installeret på at gå i dvale. Det er også tydeligt, at de data som bruges af de pågældende apps, ikke kun forbliver lokalt, men overføres til en central server.

De to apps bruges blandt andet til at holde styr på billetter, samt COVID-19 smitte blandt fans.

Skal man benytte de to apps, så anbefaler det tyske datatilsyn at man bruger dem på en telefon, som man ikke bruger til personfølsomme ting.

LÆS OGSÅ: Nyt fodboldunivers klar på Roblox

Du kan læse advarslen fra det norske datatilsyn her.

Umiddelbart har det danske datatilsyn i skrivende stund ikke været ude med advarsler omkring disse apps. Det er også begrænset, hvor mange danskere, som er rejst til Qatar, hvilket kan være grunden.

Mere til historien

Her på redaktionen er vi fan af de uofficielle VM-sange i år. Og favoritterne er fra Radio ANR (Vi tror på (H)julmanden) og den med Christopher og Natholdet.

Google har offentliggjort årets vindere i Google Play

Her er ”Best of 2023” for Google Play. Du kan se hvilke apps og spil, der løb med sejren på Android.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
MinSundhed-app giver nu adgang til akuthjælp

Alle akuthjælpstilbud er nu samlet i appen MinSundhed. Få overblikket her.

(mere…)
Ministre og departementschefer skal holde sig fra Google

Center for Cybersikkerhed anbefaler danske ministre og departementschefer ikke at føre tjenstlige telefonsamtaler i nærheden af en smarthøjttaler eller et smart-tv.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram