Krise på iPhone-fabrik – de ansatte flygter

En række skrappe Covid19-restriktioner har givet en større krise på verdens største iPhone-fabrik. De ansatte flygter.

iPhone 14
iPhone 14 produktionen kan blive påvirket af et corona-udbrud på Foxconn-fabrikken (Foto: MereMobil.dk)

En stor del af de ansatte på en Foxconn-fabrik i Kina har i weekenden fået nok af skrappe kinesiske Covid19-restriktioner. De er flygtet fra ”iPhone-byen” Zhenzhou, som ligger i Henan-provinsen i Centralkina.

I starten af oktober var mange mennesker ”hjemme på ferie”, da der var Nationaldag. Det har efterfølgende resulteret i et smitteudbrud i byen Zhenzhou, der har 13 millioner indbyggere. iPhone-fabrikken i byen beskæftiger 200.000 personer.

Foxconn oplyste, ifølge Bloomberg, i sidste uge, at der var tale om et lille udbrud med få smittede, men på sociale medier forlyder det, at smitten var ude af kontrol og leveforholdene for de ansatte var uacceptable.

En app overvåger

Mange har derfor valgt at flygte derfra. På sociale medier ses videoer, hvor en stor flok arbejdere kravler over et hegn og efterfølgende forlader området til fods. Dette er også eneste mulighed, da de kinesiske myndigheder overvåger alle borgeres sundhedsdata med en app. Denne genererer en kode, som skal være grøn, hvis man vil færdes frit omkring.

Har man været i kontakt med en smittet, så bliver koden rød og man nægtes adgang til alt fra offentlige transportmidler til offentlige bygninger og butikker.

Generelt har de kinesiske coronarestriktioner været langt værre end vores. Kina har kørt ”nultolerance overfor covid” og lukket byer på stribe, selv ved mindre udbrud. De kinesiske myndigheder har også intensiveret overvågningen under pandemien. Det har betydet, at byer generelt lukkes ned ofte i kortere eller længere tid. Mange er derfor hele tiden påvirket af restriktioner på den ene eller anden måde.

Voldsomme restriktioner

Zhengzhou blev delvist lukket ned i midten af oktober, da de første smittetilfælde blev rapporteret. Efterfølgende har der været op mod 500 smittetilfælde i byen med 13 millioner indbyggere. Om tallet inkluderer de smittede fra Foxconns gigantiske fabrik, det er uvist.

Restriktionerne går på, at alle nære kontakter + deres nære kontakter skal i karantæne. Smittede skal indlægges på et af de ”felthospitaler”, som er opført til dette. Ved Foxconn blev de ansatte dog isoleret på fabrikken, hvor de ansatte typisk bor sammen 8-12 personer. Dette så produktionen kunne fortsætte, så godt som muligt.

Flugten af de mange medarbejdere skulle ifølge det kinesiske statsmedie Global Times have gjort, at Foxconn har lovet at forbedre bolig- og arbejdsforhold for dem, som ønsker at blive.

Det er uvist, hvordan smitteudbruddet vil få betydning for iPhone 14-produktionen, men det vurderes at det i november kan koste op mod 30 procent af produktionen. Det skriver Reuters.

Mere til historien

Apple er generelt ved at fjerne mere og mere af deres produktion til blandt andet Indien.

Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Mac Mini M2 test | Fantastisk og billig

TEST: Apple har skruet den bedste desktopcomputer sammen, at du kan købe – til prisen. Mac Mini er billig, hurtig og fantastisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram