Din næste iPhone kommer måske fra Indien

Din næste iPhone vil i nærmeste fremtid meget vel være samlet i Indien.

iPhone 13 Pro
En ny fabrik i Indien starter med at producere iPhone 12. Senere iPhone 13 - telefonen på billedet (Foto: Apple)

Mens Apples produktion er presset i den kinesiske storby Shenzhen på grund af kinesernes benhårde nedlukning på grund af udbrud af coronavirus, så ser det ud til, at den amerikanske tech-gigant får produktionen op, at køre andet steds.

Det er det indiske engelsksprogede business-dagblad The Economic Times, som peger på, at Indien kan blive Apples foretrukne produktionssted.

Således er en af ​​Apples største produktionsentreprenører, taiwanske Pegatron, klar til at begynde at samle iPhones på deres nye og første fabrik i Indien, rapporterer The Economic Times.

Pegatrons nye iPhone-fabrik vil formentlig være klar til at køre inden udgangen af ​​april. I første omgang forventes det, at Pegatron vil begynde at samle iPhone 12-enheder.

Dog mener The Economic Times, at der kun vil gå nogle få måneder før iPhone 13-serien også vil blive samlet i Indien.

Avisen skriver, at Pegatron i løbet af det næste års tid vil ansætte intet færre end 6.000 eller flere personer på fabrikken.

Skal eksportere iPhones

The Economic Times peger samtidig på, at Pegatrons nye fabrik adskiller sig fra lignende fabrikker i Indien ved, at en stor procentdel af de iPhones, der vil blive samlet på fabrikken, vil blive eksportet.

Indtil nu er næsten 70 procent af de iPhones, der er blevet fremstillet i Indien også blevet solgt i Indien.

Indien er vel at mærke verdens næststørste marked for smartphones, mens Pegatron bliver den tredje iPhone-producent i Indien - de to andre er Foxconn og Wistron, der ligesom Pegatron har base i Taiwan.

Apple foretager således et markant skifte, som ligger i lige linje med det pres USA i øjeblikket ligger på Kina, der har kritiseret de sanktioner, som Vesten har indført mod Rusland efter invasionen af Ukraine.

Med en øget øremærket produktion til eksport er der en god chance for, at de indisk-samlede iPhones ikke kun når markedet i USA, men også Europa og dermed Danmark inden for den nærmeste fremtid.

LÆS OGSÅ: Sådan er Apples nyeste og billigste iPhone

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apples interesse for Indien kommer ikke ud af det blå. Således oplevede Apple i 2021 en massiv vækst på intet mindre end 108 procent i Indien, hvilket betød at Apple blev landets hurtigst voksende smartphone-mærke.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram