Din næste iPhone kommer måske fra Indien

Din næste iPhone vil i nærmeste fremtid meget vel være samlet i Indien.

iPhone 13 Pro
En ny fabrik i Indien starter med at producere iPhone 12. Senere iPhone 13 - telefonen på billedet (Foto: Apple)

Mens Apples produktion er presset i den kinesiske storby Shenzhen på grund af kinesernes benhårde nedlukning på grund af udbrud af coronavirus, så ser det ud til, at den amerikanske tech-gigant får produktionen op, at køre andet steds.

Det er det indiske engelsksprogede business-dagblad The Economic Times, som peger på, at Indien kan blive Apples foretrukne produktionssted.

Således er en af ​​Apples største produktionsentreprenører, taiwanske Pegatron, klar til at begynde at samle iPhones på deres nye og første fabrik i Indien, rapporterer The Economic Times.

Pegatrons nye iPhone-fabrik vil formentlig være klar til at køre inden udgangen af ​​april. I første omgang forventes det, at Pegatron vil begynde at samle iPhone 12-enheder.

Dog mener The Economic Times, at der kun vil gå nogle få måneder før iPhone 13-serien også vil blive samlet i Indien.

Avisen skriver, at Pegatron i løbet af det næste års tid vil ansætte intet færre end 6.000 eller flere personer på fabrikken.

Skal eksportere iPhones

The Economic Times peger samtidig på, at Pegatrons nye fabrik adskiller sig fra lignende fabrikker i Indien ved, at en stor procentdel af de iPhones, der vil blive samlet på fabrikken, vil blive eksportet.

Indtil nu er næsten 70 procent af de iPhones, der er blevet fremstillet i Indien også blevet solgt i Indien.

Indien er vel at mærke verdens næststørste marked for smartphones, mens Pegatron bliver den tredje iPhone-producent i Indien - de to andre er Foxconn og Wistron, der ligesom Pegatron har base i Taiwan.

Apple foretager således et markant skifte, som ligger i lige linje med det pres USA i øjeblikket ligger på Kina, der har kritiseret de sanktioner, som Vesten har indført mod Rusland efter invasionen af Ukraine.

Med en øget øremærket produktion til eksport er der en god chance for, at de indisk-samlede iPhones ikke kun når markedet i USA, men også Europa og dermed Danmark inden for den nærmeste fremtid.

LÆS OGSÅ: Sådan er Apples nyeste og billigste iPhone

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Apples interesse for Indien kommer ikke ud af det blå. Således oplevede Apple i 2021 en massiv vækst på intet mindre end 108 procent i Indien, hvilket betød at Apple blev landets hurtigst voksende smartphone-mærke.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram